Sitede Ara

UEFA'dan pandomim! Merih'in ceza nedenini açıklayamıyorlar ama aksiyonların önünü kapadılar

UEFA'dan pandomim! Merih'in ceza nedenini açıklayamıyorlar ama aksiyonların önünü kapadılar

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Avusturya ile oynadığı son 16 turu maçında, Merih Demiral'ın attığı ikinci gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından verilen 2 maç men cezası, spor dünyasında büyük yankı uyandırdı. UEFA'nın, cezanın gerekçesini açıklayamaması ve alınan kararın arkasındaki sessizlik, birçok spekülasyona neden oldu.

Spor

06.07.2024, 09:40

Merih Demiral'ın Avusturya ağlarına gönderdiği ikinci gol sonrası bozkurt işaretiyle gol sevincini yaşaması, Almanya ve Avusturya basınında geniş yer buldu. UEFA'nın bu hareketi sonrası Demiral'a 2 maç men cezası vermesi, Türkiye'de ve dünya spor kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Cezanın gerekçesinin açıklanmaması, UEFA'nın tutumunu eleştirilerin odağına yerleştirdi.

Son dakika: Trabzonspor'dan Bankalar Birliği kararı Son dakika: Trabzonspor'dan Bankalar Birliği kararı Haberi Görüntüle

YAĞIZ SABUNCUOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulunan spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu, "UEFA, yerel saatle 12.00'de verdiği '2 maç men' cezasının gerekçeli kararını henüz Merih Demiral ve federasyona iletmedi. Her şeyi bilinçli olarak geciktiriyorlar ve cezaya dair lehimizde aksiyon alınabilecek tüm yolları kapattılar." ifadelerini kullandı.

Sabuncuoğlu ayrıca, UEFA'nın cezanın ırkçılıkla ilgili olmadığını, temel terbiye kurallarını ihlal, sportif olmayan gösteri yapmak ve futbol sporunu itibarsızlaştırmak gerekçeleriyle verdiğini belirtti.

Son dakika: Galatasaray-PAOK maçının hakemi belli oldu Son dakika: Galatasaray-PAOK maçının hakemi belli oldu Haberi Görüntüle

BELLINGHAM İLE KARŞILAŞTIRMA

Turnuvada İngiliz futbolcu Jude Bellingham'ın Slovakya'ya attığı gol sonrası tribünlere yaptığı yakışıksız hareket, sadece 1 maç ceza ile geçiştirilmiş ve cezası ertelenmişti. Bu durum, Merih Demiral'a verilen cezanın adaletsiz ve çifte standart uygulandığı yönünde eleştirilerin artmasına neden oldu.

Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi'nde şov yaptı! Dortmund 7-1 kazandı Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi'nde şov yaptı! Dortmund 7-1 kazandı Haberi Görüntüle

UEFA'NIN TUTUMU TARTIDA

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nın aldığı bu karara karşı tepkisini dile getirirken, UEFA'nın gerekçeli kararı açıklamaması ve süreci geciktirmesi, spor kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yarattı.

Sabuncuoğlu, UEFA'nın tutumunun bilinçli olarak lehimize alınabilecek aksiyonların önünü kapattığını savunuyor.

Merih Demiral'a verilen ceza ve UEFA'nın bu konudaki tutumu, Avrupa futbolunda adalet ve tarafsızlık konularında ciddi sorgulamalara yol açtı. Türkiye ve dünya spor kamuoyu, UEFA'nın kararlarının arkasındaki nedenleri açıklamasını ve adil bir süreç yürütmesini beklliyor. Bu olay spor dünyasında uzun süre konuşulacak ve UEFA'nın güvenilirliğini bir kez daha tartıya koyacak gibi görünüyor...

Habere Tepki Ver

3

1

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading