Yandex Metrica

Sitede Ara

UEFA'dan skandal hata! Türkiye yerine Avusturya'ya tur atlattılar

UEFA'dan skandal hata! Türkiye yerine Avusturya'ya tur atlattılar

Avusturya maçında gol sevincini 'Bozkurt' işaretiyle kutladığı için Merih Demiral hakkında soruşturma açan UEFA, skandal bir hataya imza attı. EURO 2024'te çeyrek finalist olarak Türkiye değil, Avusturya gösterildi. UEFA, görsel uzun bir süre bu şekilde kaldıktan sonra hatasını düzeltti.

Spor

04.07.2024, 15:47

Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 maçında Türkiye, Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Hemen maçın başında öne geçen Millilerimiz, Avusturya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Ay-yıldızlı ekibimize galibiyeti getiren golleri Merih Demiral kaydetti. Avusturya'nın tek sayısı Gregoritsch'ten geldi.

Merih Demiral'ın henüz 1. dakikada attığı gol Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki en erken golü olarak tarihe geçti.

Avusturya'yı turnuvada saf dışı bırakan millilerimiz, 6 Temmuz Cumartesi akşamı Berlin'de Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Maçın uzatma dakikalarında hayati bir kurtarış yapan Mert Günok, milli takımı ipten aldı.

Filenin Sultanları'nın maçı ne zaman? Paris Olimpiyatları maç programı Filenin Sultanları'nın maçı ne zaman? Paris Olimpiyatları maç programı Haberi Görüntüle

MERİH DEMİRAL 'BOZKURT' İŞARETİ YAPTI

2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı'nın iki golünü de kaydeden Merih Demiral, bozkurt işareti yaptı.

Merih Demiral, maçın ardından gol sevincine ilişkin açıklama yaptı. Milli futbolcu açıklamasında ''Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum.'' dedi.

Fenerbahçe'ye yeni forma sponsoru Fenerbahçe'ye yeni forma sponsoru Haberi Görüntüle

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA

UEFA, milli futbolcu Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Süper Lig ekibinden harcama limitlerine itiraz: Kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır Süper Lig ekibinden harcama limitlerine itiraz: Kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır Haberi Görüntüle

UEFA'DAN SKANDAL HATA

Merih Demiral hakkında soruşturma açılmasının yankıları devam ederken UEFA, skandal bir hataya imza attı. UEFA'nın resmi internet sitesinde, çeyrek finalistleri gösteren görsel tabloda Türkiye yerine Avusturya'nın son 8 takım arasına girdiği gösterildi. Söz konusu haberde Türkiye'nin tur atladığı belirtildi ancak çeyrek final görselinde Hollanda ile Avusturya'nın oynayacağı yer aldı.

Volkan Demirel'in acı günü: Babası ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti Volkan Demirel'in acı günü: Babası ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

İNGİLİZCE SAYFASINDA HATA YER ALMADI

UEFA'nın İngilizce sayfasında ise bu hatanın yapılmaması dikkat çekti. Çeyrek finale kalan 8 takımın eşleşmelerini içeren görselde ve haber içeriğinde doğru ülkeler yer aldı. Söz konusu görselde Türkiye ile Hollanda'nın eşleştiği görüldü.

43 yaşında transfer oldu! Daniel Güiza yeni takımına imza attı 43 yaşında transfer oldu! Daniel Güiza yeni takımına imza attı Haberi Görüntüle

TFF DÜZELTTİRDİ

Yaşanan skandalın ardından harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, UEFA ile temasa geçti. TFF'nin uyarmasının ardından yapılan hatanın farkına varan UEFA, çeyrek final eşleşmelerini belirten görseli düzeltti. UEFA, Türkiye'nin yer aldığı görseli sitesinde paylaştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading