Yandex Metrica

Sitede Ara

Star Wars projesi: Komşu ülkeyi lazer silahları ile vuracaklar! Dünyada bir ilk

Star Wars projesi: Komşu ülkeyi lazer silahları ile vuracaklar! Dünyada bir ilk

İki Kore arasında gerilim her geçen gün tırmanmaya devam ediyor. Son olarak Güney Kore lazer silahlarını konuşlandırarak dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Star Wars Projesi olarak adlandırılan bu proje, Kuzey Kore İHA'larına karşı kullanılacak.

Dünya

11.07.2024, 18:22

Güney Kore'nin bu yıl Kuzey Kore İHA'ları vurmak için lazer silahları konuşlandırıcağını duyuran Güney Kore'nin silah tedarik ajansı, bu tür silahları orduda konuşlandıran ve kullanan dünyanın ilk ülkesi olacağını söyledi.

"Star Wars projesi" olarak adlandırılan programa ilişkin açıklama yapan Savunma Tedarik Programı İdaresi, (DAPA)  Güney Kore ordusunun Hanwha Aerospace 012450.KS ile geliştirdiği insansız hava araçlarını vuran lazer silahlarının etkili ve ucuz olduğunu, atış başına 1.45 dolarlık bir maliyetiyle sessiz ve görünmez olduğunu belirtti. 

Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Sınırdaki gerilim diplomatik krize dönüştü! Bangladeş'ten Hindistan'a nota! Haberi Görüntüle

OYUN DEĞİŞTİRİCİ SİLAH

Savunma Tedarik Programı İdaresi, (DAPA) "Ülkemiz dünyada lazer silahlarını konuşlandıran ve kullanan ilk ülke haline geliyor ve ordumuzun Kuzey Kore'nin insansız hava aracı provokasyonuna yanıt verme kabiliyeti daha da güçlenecek." ifadeleriyle bu silahları gelecekteki savaş alanında "oyun değiştirici" olarak nitelendirdi.

Lazer silahlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan bir DAPA sözcüsü, lazer silahları, insansız hava araçlarındaki motorları veya diğer elektrikli ekipmanları 10 ila 20 saniye boyunca ışık huzmeleriyle yakarak uçan insansız hava araçlarını düşürüyor ifadelerini kullandı.

Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece yükseltiyor Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece... Haberi Görüntüle

LAZER SİLAHI YARIŞI

Öte yandan dünyada ilk lazer silahının Güney Kore'de konuşlandırılmasından sonra ABD'li kar amacı gütmeyen düşünce kuruluşu RAND Corporation, Güney Kore, Çin ve Birleşik Krallık gibi ülkeler, yönlendirilmiş enerji silahları olarak da bilinen lazer silahlarını geliştirmek ve konuşlandırmak için yarışıyor ifadelerini kullandı.

Yorumlarına devam eden düşünce kuruluşu, insansız sistemlerin yayılmasına karşı koymanın yanı sıra uçuş halindeki füzeleri veya yörüngedeki uyduları hedef almak için bu silahlara büyük ilgi olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading