Yandex Metrica

Suriye'de ABD üssüne roket saldırısı: Bölgeden dumanlar yükseliyor

Suriye'de ABD üssüne roket saldırısı: Bölgeden dumanlar yükseliyor

Suriye'nin doğusunda bulunan Deyrizor ilinde İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı bölgeye roketli saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda bölgeden dumanlar yükseldiği görülürken zayiat olup olmadığına yönelik bir açıklama yapılmadı. Yerel kaynaklar üs çevresinde büyük panik yaşandığını aktardı.

Dünya

14.08.2024, 02:12

Emperyalist önceliklerle kıtalar aşıp Ortadoğu'yu gelen ABD'ye karşı bölge ülkelerinin sesi yavaş yavaş yükseliyor. Bölgede dökülen kanın başlıca sorumlusu ABD, artık Suriye'de de istenmiyor. Gerek Irak'ta gerekse de Suriye'de sık sık askeri üslerine saldırılar düzenlenen ABD, dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Ortadoğu'da da döktüğü kanın hesabını vermiş değil. Suriye'de ve Irak'ta terör örgütleriyle içli dışlı olan ABD, teröristleri yıllardır kendi politikalarını uygulamada aparat olarak kullanıyor. Terör örgütleri kuran, var olan terör örgütleriyle anlaşan ve onları emperyalist hedefler doğrultusunda kullanan ABD, bölgenin istikrarsızlaşmasında baş rolde. 

Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD seçimlerinde Jill Stein'e destek verecek! Ne Harris ne Trump! Müslümanlar 3. yolu seçti: MAPAC ABD... Haberi Görüntüle

HESEKE, ABD'NİN DESTEĞİYLE PKK TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİ

Zaman içinde farklı isimler kullanarak terörist faaliyetlerde bulunan terör örgütü PKK/YPG de ABD'nin besleyip semirttiği gruplardan biri. Suriye'deki Haseke ilini PKK işgaline açan ve örgütü verdiği silah desteğiyle koruyan yine ABD. Bölgedeki petrol tesislerini PKK'nın emrine veren ABD'nin teröristlerle iyi ilişkileri çok eskilere dayanıyor. ABD, kendi kurduğu DEAŞ'a karşı PKK/YPG'yi kullanıp parlatmış ve onları sanki terör örgütleriyle mücadele eden bir grupmuş gibi tanıtmıştı. Türkiye ise bir terör örgütüne karşı bir başka terör örgütünü kullanmanın sakıncalarını defalarca dile getirmişti.

Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Soykırım ortaklarından çelişkili açıklamalar: Netanyahu, Biden yönetiminin ateşkes iddiasını reddetti Haberi Görüntüle

ABD ÜSSÜNE SALDIRI

Suriye'de ABD güçlerine yönelik saldırılara devam ediyor. Ülkenin doğusunda bulunan Deyrizor ilinde İran destekli gruplar ile ABD güçleri karşılıklı olarak birbirine saldırdı.

Fırat Nehri'nin batısındaki İran destekli grupların ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ne roket saldırısı gerçekleştirdiği bildirilirken ABD üssünün bulunduğu bölgeden dumanların yükseldiği belirtildi. Saldırıda zayiat ve can kaybı olup olmadığı ise bilinmiyor. Yerel kaynaklar üs ve çevresinde büyük panik yaşandığını aktardı. Bu saldırıların  yapıldığı saatlerde SDG adıyla terörist faaliyette bulunan ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin Beşşar Esed rejim güçlerine saldırılar düzenlediği bildirildi.

Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu 30 kişiyi idam ettirdi Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu... Haberi Görüntüle

ABD KARŞILIK VERDİ

ABD ise İran destekli gruplara savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenledi. Deyrizor ilinin doğusunda ve Haşşam beldesi çevresindeki İran destekli grupların bulunduğu noktalar ABD savaş uçaklarıyla vuruldu. Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Pezeşkiyan'dan dikkat çeken ziyaret açıklaması: 'Türkiye ile ilişkilere ayrıca önem veriyoruz' Pezeşkiyan'dan dikkat çeken ziyaret açıklaması: 'Türkiye ile ilişkilere ayrıca önem... Haberi Görüntüle

SURİYE REJİMİ RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRMİŞTİ

Suriye'de Beşşar Esed rejimi de ABD'nin topraklarındaki varlığından duyduğu rahatsızlığı ifade etmişti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ABD'nin Suriye'deki ölümcül günahları bir bir sayılmış, sonunda da ABD askerleri Suriye dışına davet edilmişti. Yapılan açıklamada PKK/YPG'nin ABD ajanlığı yaptıpı vurgulanarak terör örgütünün Deyrizor, Haseke ve Kamışlı'da canice saldırılar düzenlediği ve bu saldırılarda çok sayıda Suriyelinin öldürülğü belirtildi. Aynı şekilde ABD savaş uçaklarının da Suriye'de halkı bombaladığı ve terör örgütü PKK/YPG'ye alan açtığı vurgulandı. Açıklamanın sonunda ise ABD güçlerinin derhal Suriye topraklarından çekilmesi talep edildi.

Ermenistan provokasyon peşinde! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açıldı Ermenistan provokasyon peşinde! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi açıldı Haberi Görüntüle

700 PKK/YPG'Lİ SEVK EDİLMİŞTİ

ABD güçleri, geçtiğimiz günlerde Fırat nehrinin kıyısındaki üslerine 700 PKK/YPG'li terörist sevk etmişti. ABD'nin Suriye'de yeni bir yapılanmanın peşinde olduğunu belirten uzmanlar, terörist sevkiyatının Türkiye-Suriye yönetiminin yakınlaşmasına ket vurmak için yapıldığını ifade ediyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading