Yandex Metrica

Sitede Ara

Suriye'de Türkiye zirvesi: Esed, Putin'in Özel Temsilcisi Lavrentiev ile görüştü

Suriye'de Türkiye zirvesi: Esed, Putin'in Özel Temsilcisi Lavrentiev ile görüştü

Suriye'deki rejimin ajansı SANA, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le görüştü.

Dünya

26.06.2024, 22:05

Suriye'deki rejimin ajansı SANA, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le görüştü. Suriye Devlet Başkanı Esed, görüşmede Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Esed'in "Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dediği belirtildi.

Lavrentiev ise Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik tüm girişimleri desteklediklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: "Arabuluculukların başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu görüyoruz. Rusya müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazırdır. Amaç, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmeyi başarmaktır."

Önce Kayseri, şimdi Suriye! Provokatörler iş başında! Türk bayrağını indirdiler, PTT şubelerini taşladılar Önce Kayseri, şimdi Suriye! Provokatörler iş başında! Türk bayrağını indirdiler,... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ESED'LE GÖRÜŞÜRÜZ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenlemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Kapı açık, bu dörtlü zirvelerle ilgili de biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşer Esed ile de görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz, bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı önemli. Şu anda tabi Suriye'de Esed maalesef Türkiye'nin kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz. Sınırlarımızdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Yani sınırlarımızda bu teröristler varken nasıl çıkarız? Devamlı oradan tehdit altında olan bir Türkiye var.

Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor, onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok bunların hepsini aşarız."

Ancak Türkiye'nin bu yapıcı tavrına rağmen Esed, defalarca Türkiye ile ieletişime kapalı olduklarını belirtmiş ve uzlaşmaz tutumunu sürdürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading