Yandex Metrica

Suriye'deki ABD üssü bir kez daha hedef alındı: İran destekli gruplardan ABD üssüne kamikaze İHA'larla saldırı girişimi

Suriye'deki ABD üssü bir kez daha hedef alındı:  İran destekli gruplardan ABD üssüne kamikaze İHA'larla saldırı girişimi

ABD askerleri bir kez daha hedef alındı. Suriye'nin Deyrizor ilinde bulunan ABD üssüne İran destekli gruplar tarafından kamikaze İHA'larla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Dünya

30.08.2024, 01:01

Kıtalar aşıp Ortadoğu'ya gelen ve burada emperyalist hedefler doğrultusunda kanlı bir politika izleyen ABD'ye karşı gerek yerel halkın gerekse de yerel grupların sesi artık daha fazla duyuluyor. Irak'ta olsun Suriye'de olsun ABD üslerine yönelik çeşitli saldırılar düzenleniyor. Bu saldırılar son zamanlarda iyice artmış durumda. Gittiği her yeri kan gölüne çeviren ABD, henüz döktüğü kanların hesabını vermiş değil. Gerek Suriye'de gerekse de Irak'ta terör örgütlerini destekleyen emperyalist güç, onları silahlarla beslemeye de devam ediyor. Ortadoğu'yu istikrarsızlaştıran ve bölgedeki karışlığı derinleştren ABD, kendi kurduğu DEAŞ'a karşı PKK/YPG'yi kullanıp parlatmış ve onları sanki terör örgütleriyle mücadele eden bir grupmuş gibi tanıtmıştı. Türkiye ise bir terör örgütüne karşı bir başka terör örgütünü kullanmanın sakıncalarını defalarca dile getirmişti.

F-35 tuzlu geldi! İngiltere 2040 yılına kadar Eurofighter'ı kullanacak F-35 tuzlu geldi! İngiltere 2040 yılına kadar Eurofighter'ı kullanacak Haberi Görüntüle

KONİKO GAZ TESİSİ HEDEF ALINDI

İran destekli gruplar Suriye'nin Deyrizor ilinde ABD'li askerlerin bulunduğu üsse kamikaze inssnsız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulundu. Gece saatlerinde meydana gelen saldırıda ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ndeki üs hedef alındı. 

Üste bulunan savunma sistemlerinin saldırıyı bertaraf ettiği ve İHA'ları hedefe ulaşamadan imha ettiği bildirildi. ABD, saldırı girişimiyle ilgili bir açıklama yapmadı. 

ABD ordusunun konuşlandığı üsler gerek Haseke'de gerekse de Deyrizor'da sık sık saldırıya uğruyor. Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading