Yandex Metrica

Sitede Ara

Suşi sağlıklı mı sağlıksız mı? Çiğ balık ve pirinçten oluşan Japon yemeği, protein ve karbonhidrat deposu!

Suşi sağlıklı mı sağlıksız mı? Çiğ balık ve pirinçten oluşan Japon yemeği, protein ve karbonhidrat deposu!

Çiğ balık ve soya sosunun birleşiminden oluşan Japon yemeği suşi artık neredeyse tüm ülkelerde tüketiliyor. Sağlıklı ve besleyici olduğu düşünüldüğü için insanlar tarafından tercih edilen bu yemek, güçlü bir protein deposu ancak rafine karbonhidratlar ve düşük lif içeriğinden dolayı kan şekerini yükseltme etkisine sahip.

Sağlık

21.05.2024, 19:31

Suşi sağlıklı mı? Suşinin içerisindeki malzemelerin vücuda ne gibi faydası var? İşte cevaplar...

Japon yemeği suşi ilk duyulduğunda mide bulandırsa da son yıllarda ülkemizde de büyük talep görüyor. Çiğ balık, pirinç, deniz yosunu ve soya sosunun bütünleşmesinden oluşan bu yemek, sağlık için faydalı olduğu kadar, kan şekerini bir anda yükselttiği için az da olsa zarar barındırıyor. 

Yumurta diyeti nedir? Yumurta diyeti ile kaç kilo veriliyor? Yumurta diyeti nasıl yapılır? Yumurta diyeti nedir? Yumurta diyeti ile kaç kilo veriliyor? Yumurta... Haberi Görüntüle

ÇİĞ BALIKSIZ SUŞİ Mİ OLUR?

Suşinin ana malzemesi balık iyi bir protein, iyot, çoklu vitamin ve mineral kaynağı. Doğal olarak D vitamini içeren az sayıda gıdadan biridir. Ayrıca beynin ve vücudun en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu omega-3 yağları içeriyor. Bu yağlar ise, kalp hastalığı ve inme gibi sağlık durumlarıyla savaşmaya yardımcı olur.

Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi açıkladı Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi... Haberi Görüntüle

WASABİ EZMESİ ANTİKANSER ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Suşi ile birlikte servis edilen wasabi ezmesi ise lahana, yaban turpu ve hardal ile aynı aileye ait olan Eutrema japonicum adlı bitkinin rendelenmiş kökünden yapılıyor. Beta karoten, glukozinolatlar ve izotiyosiyanatlar bakımından zengin olan wasabi antibakteriyel, antienflamatuar ve antikanser özelliklere sahip.

Evde en çok mikrop barındıran yer belli oldu! Kırk yıl düşünsek aklımıza gelmezdi Evde en çok mikrop barındıran yer belli oldu! Kırk yıl... Haberi Görüntüle

KALSİYUM KAYNAĞI BİR BESİN: NORİ (DENİZ YOSUNU)

Nori ise, suşiyi bir arada tutmak için kullanılan bir deniz yosunu türü. Kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, tiamin ve A, C ve E vitaminleri de dahil olmak üzere birçok besin içeriyor.

Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile... Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile... Haberi Görüntüle

PİRİNÇ, KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTİYOR

Suşi pirinci ise genellikle şekerle hazırlanır. Eklenen şeker ve düşük lif içeriği, suşi karbonhidratlarının sindirim sisteminizde hızla parçalandığı anlamına gelir. Bu, kan şekeri ve insülin seviyelerinde ve yeme oranlarında bir artışa neden olabilir.

Suşinin beyaz pirinç yerine kahverengi pirinçle hazırlanmasını istemek, lif içeriğini ve besin değerini artırabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading