SZC TV'den skandal KJ: Çelik kubbe milleti mi, yandaşı mı koruyacak?

SZC TV'den skandal KJ: Çelik kubbe milleti mi, yandaşı mı koruyacak?

Sözcü Televizyonu geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in savunma sanayi konusunda inşaa edilmesi plananan çelik kubbeye dair yapmış olduğu yayında skandal bir KJ verdi.

Gündem

16.10.2024, 18:52

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programının konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, savunma sanayiine ek kaynak paketine de değindi. Bakan Şimşek, savunma sanayi konusunda projeler geliştirdiklerini ve bir çelik kubbe inşaatının yapılacağını aktarmıştı.

Uzman öğretmenlik sınavı kalktı mı? Bu sene (2024-2025) uzman öğretmenlik sınavı yok mu? Uzman öğretmenlik sınavı kalktı mı? Bu sene (2024-2025) uzman öğretmenlik... Haberi Görüntüle

"SAVUNMA PROJELERİNE KAYNAK GEREKİYOR"

Bakan Şimşek katılmış olduğu canlı yayında, "Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Savunma sanayii projelerine ek kaynak sağlamak zorundayız. Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonunda ciddi şekilde para veriyoruz. Bu sene 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi kurmayları ile çalışıldı. Parti grubumuz bazı konuları tekrar değerlendirebilir. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil. Paketin bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek. Savunma sanayi bizim için çok önemli. Bu fona Hazine'nin herhangi bir müdahalesi yok. Eleştirilere kulaklarımızı tıkayamayız. Gelen değerlendirmeleri Meclis dikkate alır" ifadelerine yer vermişti. 

Ankara'da kritik zirve! Ürdün Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor Ankara'da kritik zirve! Ürdün Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

750 TL'LİK VERGİ ÇELİK KUBBEYE GİDECEK!

"Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenle­meler Hakkında Kanun ile Ba­zı Kanunlarda Değişiklik Ya­pılmasına Dair Kanun Teklifi" , AK Parti grubunun yapmış olduğu düzenleme ile TMBB'ye sunulmuştu. Yapılan kanun teklifin içerisinde kredi karı limitleri 100 Bin TL limiti olanlar için bina bedel 5 Ocak 2025 tarihinin ardından 750 TL ücret alınacağı ve ekstrelere yansıyacağı belirtilmişti.

Bunun üzerine Bakan Mehmet Şimşek'de gelecek 750 TL'nin Türkiye'nin Savunma Sanayisi fonuna katkı sağlamak amacıyla alınacağını ve Çelik Kubbe inşaa edileceğini duyurmuştu. Bakan Şimşek, ayrıca bu paranın bütçeye girmeyeceğini belirtmişti.

Resmen belgelendi: Köfteci Yusuf vatandaşlara domuz etinden köfte satmış! Resmen belgelendi: Köfteci Yusuf vatandaşlara domuz etinden köfte satmış! Haberi Görüntüle

SÖZCÜ'DEN SKANDAL KJ

Sözcü Televizyonu, alınacak vergiler ve çelik kubbe inşaa edilmesi konusuna dair yapmış olduğu canlı yayında skandal bir KJ'ye imza attı. Ebru Baki, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Ekonomist Prof. Dr. Ömer Günçavdı ve Eski Ekonomi Bakanı Işın Celebi ile gündemin değerlendirildiği Para Politası programında SZC TV alt KJ'de, ''Çelik kubbe milleti mi, yandaşı mı koruyacak?'' İfadelerine yer verdi.

Verilen bu KJ sosyal medyada birçok kullanıcın tepkisini çekti. Türkiye'nin Savunma Sanayasi için atılan bu projenin deskenlemesi ve öneminden bahseden kullanıcılar, SZC TV'yi topa tuttu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading