Taha Ulukaya kimdir, tutuklandı mı?

Taha Ulukaya kimdir, tutuklandı mı?

Oyuncu Taha Ulukaya, sosyal medya hesabı üzerinden Filistinlilere karşı tüm kin ve nefretini kustu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise yaşananlar sonrasında alınan kararı duyurdu. Peki, Taha Ulukaya kimdir, tutuklanacak mı?

Gündem

06.10.2024, 15:03

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Taha Ulukaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ‘Çöl fareleri’ sözleri kullanması büyük tepkilere neden oldu. Dün Gazze için Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlarla ilgili olarak paylaşımda bulunan Ulukaya’ya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’dan yanıt geldi.

Ulukaya paylaşımında Filistin için yürüyenlerin mide bulandırdığını söyleyerek 'çöl fareleri' ifadesini kullanması tepkilere sebebiyet verdi.

Ulukaya, “Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam” dedi.

Taha Ulukaya

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise bu paylaşıma, "Taha Ulukaya’nın soykırım mağduru mazlum bir halka yönelik alçak ifadelerini şiddetle kınıyorum. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdikleri katliamlarla bir terör devleti olduğunu kanıtlayan işgalici İsrail’in mezalimini yok saymaya çalışan bu kişilerin, Bakanlığımızın görev ve yetki alanındaki salonlarda faaliyet göstermesini kabul etmemiz mümkün değilidir. 40 binden fazla sivilin şehit edildiği böylesi bir vahşetin karşısında her sanatçıya düşen vazife masum ve mazlumun sesi, insanlığın vicdanı olmaktır. Bunu beceremiyorsan hiç değilse kararmış vicdanın gibi sessiz kalsaydın. Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir. Kalbi Filistinli kardeşleri ile beraber atan aziz Türk milletine saygıyla arz ederiz” şeklinde yanıt verdi.

Mumcu, Ulukaya'ya oyunuyla ilgili tahsis edilen salonun iptal edildiğini duyururken sosyal medyada #TahaUlukayaTutuklansın etiketine yorumlar yağdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading