Taksimetre güncelleme ücreti 2024 | Taksimetre en ucuz nerede güncellenir?

Taksimetre güncelleme ücreti 2024 | Taksimetre en ucuz nerede güncellenir?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Temmuz ayı toplantısında toplu taşımaya zam yapılması kararı verildi. Taksimetre ücretleri de bu zamdan sonra yeniden belirlendi. Zamla birlikte taksilerde kısa mesafe ücreti 100 TL oldu. Taksi sürücüleri taksimetre güncelleme için uzun kuyruklarda bekleyecek. Geçtiğimiz yılarda taksi sürücüleri taksimetre güncelleme ücretlerinden şikayet etmişti. Peki 2024 Taksimetre güncelleme ücreti ne kadar? Temmuz taksimetre en ucuz nerede güncellenir?

Gündem

25.07.2024, 13:48

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı sonrası taksi ücretlerine zam geldi. Ancak taksiciler gelen zam oranını beğenmedi. UKOME toplantısında taksicilerin yüzde 30 zam istediği, İBB'nin teklifini yüzde 19'a yükselttiği öğrenildi. Müzakerelerin sonuç vermemesi nedeniyle ilk oran olan yüzde 13 UKOME oylamasında kabul edildiği aktarıldı. Taksiciler ise UKOME gündemine yeni bir zam talebi ileteceklerini belirtti. Taksiye gelen zamların ardından taksimetre güncelleme ücretleri pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

Aydın-Denizli Otoyol ücreti 2024 | Aydın-Denizli otoyolu ücretli mi bedava mı? Aydın-Denizli Otoyol ücreti 2024 | Aydın-Denizli otoyolu ücretli mi bedava... Haberi Görüntüle

2024 TAKSİMETRE GÜNCELLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken taksi esnafının taksimetre güncelleme ücretlerinden dert yandığını, taksimetre güncelleme ücretlerine son 2 yılıda yüzde 210 zam yapıldığını belirtti. Binlerce kişinin bu zamlar karşısında mağdur olduğu belirtildi. Yetkili servisler tarafından yapılan taksimetre güncelleme ücretleri konusunda değerlendirme yapan Palandöken, “Akaryakıta gelen üst üste zamlarla birlikte taksici esnafımız tarife ücretlerinde değişikliğe giderek taksimetrelerini yılda en az üç-dört kez güncellemek zorunda. Yetkili servisler tarafından yapılan bu güncelleme işlemlerinin bedeli ise İstanbul’da son 2 yılda yüzde 210 artarak 2 bin 950 lira oldu." dedi.

TBMM’de 'İsrail tehdidi' oturumu! Salon boşaltıldı kapılar kilitlendi TBMM’de 'İsrail tehdidi' oturumu! Salon boşaltıldı kapılar kilitlendi Haberi Görüntüle

TAKSİMETRE GÜNCELLEME EN UCUZ NEREDE?

Taksimetre güncelleme ücretleri taksi esnasfının en büyük sorunundan biri haline geldi. Palandöken açıklamasında "Taksimetre ayarlama ücretleri için ortak bir fiyat belirlenmeli ve bu işin periyot içerisinde kısa zamanda gerçekleşmesini sağlayacak tedbirler alınmalı." dedi. 

TBMM'ye ön lisans mezunu cankurtaran aranıyor! İşte cankurtaran alımı için başvuru şartları TBMM'ye ön lisans mezunu cankurtaran aranıyor! İşte cankurtaran alımı için... Haberi Görüntüle

2024 TAKSİ ÜCRET TARİFESİ

İstanbul'da taksilerde kısa mesafe ücreti 90 liradan 100 liraya yükseldi Taksilerde taksimetre açılış ücreti yüzde 22,19 zamla 24,55 liradan 30 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 17,61 liradan 20 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 liradan 235 liraya çıktı. 

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading