Taktik savaşları! Trump'a suikast girişimi seçim verilerini değiştirdi: Hangi aday önde?

Taktik savaşları! Trump'a suikast girişimi seçim verilerini değiştirdi: Hangi aday önde?

Donald Trump'a yönelik başarısız suikast girişimi ABD'de seçim öncesi verileri değiştirdi. Trump'ın yaralı yüzünden kanlar akan, ancak yumruğunu havaya kaldırarak, "Mücadele" diye bağırdığı anlar kararsız seçmeni Trump'a doğru yöneltti.

Dünya

15.07.2024, 12:50

Biden-Trump rövanş maçı seçime 4 ay kala hız kazandı. Bir tarafta ciddi bir suçtan hüküm giymiş Trump, diğer tarafa da ise ayağını kaldırmakta dahi zorlanan yaşlı joe... Kongre Binası'na yapılan saldırıdan bu yana yapılan ilk seçim; ülke tarihinde iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesine yönelik en büyük meydan okuma.

Cumartesi günü pek çok kişi, Biden'ın kampanyanın taleplerini bile karşılayamaması nedeniyle "bir sonraki bölümün" Demokrat adayında bir değişiklik olmasını bekliyordu . Bu, ilk kez bir partinin, seçimlerden yalnızca haftalar önce, tartışmasız cumhurbaşkanı adayını, görevden ayrılan bir cumhurbaşkanını reddetmesi olacak. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin uzun bir eşi benzeri görülmemiş siyasi kutuplaşma ve bölünme döneminde kalması ve Kasım seçimlerinin sonuçlarının art arda ikinci bir başkanlık seçimi için hararetle tartışılması ihtimalinin çok ciddi olması. gezegenin önde gelen ekonomik ve askeri gücünün siyasi istikrarı anlamına geliyor.

İsrail saldırıda öldüğünü açıklamıştı! İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kaani'den haber alınamıyor iddiası! İsrail saldırıda öldüğünü açıklamıştı! İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kaani'den haber... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN PUANLARI ARTTI

ABD'li siyasi gözlemcilerin ilk tahminleri, Cumartesi günkü trajik olayın Donald Trump'a Beyaz Saray'a dönme girişiminde zaten yeterli puanı verdiğini gösteriyor . Her şeyden önce, kendisinin ve personelinin tüm sorumluluğu üstlendiği aralıklı ve son derece zehirli bir seçim öncesi dönemin ortasında ölümcül bir saldırıya maruz kalması onu vatandaşların önemli bir kısmında sempati oluşturdu.

Ancak artık karşı tarafı, aşırı kutuplaşma ve zehirliliğin, hastalıklı söylemlerin ve benzerlerinin tek sorumlusunun kendisi olduğu yönündeki argümandan büyük ölçüde mahrum bırakıyor. Bunlara ise bir suikast girişiminden sağ kurtulan ve hemen ayağa kalkıp yandaşlarından savaşmalarını isteyen kibirli bir politikacının görüntüsü geliyor. Ve bugünden perşembeye kadar Milwaukee'deki Cumhuriyet Konvansiyonu'ndaki tanrılaştırmayı öğrenmeye hazır, burada kimsenin programını bozmayacağını söyleyerek çoktan acele etmiş durumda.

Seçim öncesi kampanyanın taleplerine dayanmak için mücadele eden çökmekte olan bir cumhurbaşkanının imajıyla karşı karşıya kaldı, ilk tartışmada ciddi bir yenilgiye maruz kaldı ve şimdi parti içinde güçlü bir şekilde sorgulanıyor, ancak daha yaygın olarak değil, sadece uygunluk değil, ama aynı zamanda seçim öncesi kampanya maçına devam etme olasılığı da var.

Kritik seçmen kitlesi bütün bunlar iki adayın fanatik takipçilerini ilgilendirmiyor, ancak bazen iki taraf arasında hareket eden ve oyları zafer işaretini bir tarafa ya da diğerine çeviren "ara bölge" seçmenlerini doğrudan ilgilendiriyor. 

Rusya'dan S-400 sözü! 2025 yılına kadar teslim edilecek! Rusya'dan S-400 sözü! 2025 yılına kadar teslim edilecek! Haberi Görüntüle

GÜNAHLARINDAN ARINDI...

Ve şimdi onların gözünde Trump geçmişteki "günahlarından" büyük oranda aklandı. Ve Biden'ın kırılgan tavrının birbirini takip eden istikrarsızlık dönemi ile Trump'ın saldırılara karşı dayanıklılık, güç ve kararlılık yayan tepkisi arasındaki zıtlık, seçim öncesinde birçok Demokrat destekçiyi bile rahatsız edeceği kesin.

Başkanın yüzü her şeyden önce ülkenin gücünü ve iç güvenlik duygusunu yansıtıyor. Her ne kadar yukarıdakilerin tümü bir sonraki kamuoyu yoklamaları dalgasıyla doğrulanacak olsa da, eski Başkan'ın, tartışmayı katalizör olarak kullanarak, halihazırda mevcut olana karşı bir üstünlük elde ettiği hatırlanıyor. Trump taktiği Elbette pek çok şey iki "gladyatörün" gelecekteki taktiklerine bağlı olacak. Zaten girişimden sonra Cumhuriyetçiler , Trump'a yönelik girişimin ahlaki sorumluluğunu doğrudan Biden'a atfetmenin yanlış bir seçim olduğunu bile zar zor anladılar. Dolayısıyla eski cumhurbaşkanının oğlu da dahil olmak üzere çeşitli ateşli milletvekillerinin ve senatörlerin açıklamaları benzer tarzda hızla geri çekildi veya notları düşürüldü.

Trump'ın Kongre'de nasıl göründüğü çok önemli. Eğer girişimden sonra paylaşımlarda yaptığı müdahalelerde takip ettiği alçak ton çizgisini sürdürürse, artık geri dönüş yolunda olan "sakin" ve zehirli olmayan "güç" imajını pekiştirir. Beyaz Saray'a. Peki, karakterinin öngörülemezliğine, dürtüselliğine ve tutkuları alevlendiren aşırı söylemlere olan eğilimine karşı ne kadar süre galip gelebilecek?

Kim bu şeytanlar? İsrail ambargosuna Siyonist tuzak: Filistin üzerinden ticarete devam etmişler Kim bu şeytanlar? İsrail ambargosuna Siyonist tuzak: Filistin üzerinden ticarete... Haberi Görüntüle

BIDEN TARAFINDA SORUNLAR BÜYÜK

Karşı tarafta ara sıra yumuşatma ve ulusal birliği teşvik etme tercihi tek yönlü bir yoldu. Arka arkaya iki karşılaşmada bunun kanıtı açıkça görülüyor : Biden'ın millete yaptığı konuşmada herkesten ülkedeki nefreti sona erdirmek için bir adım geri atmasını istedi. Seçim taktiklerini kökten değiştirdiği, kutuplaştırıcı tonlardan vazgeçtiği izlenimini vermek için aceleci bir girişimde bulundu, ancak çoğu kişi çok geç olduğunu ve katalizör bir olayın baskısı altında olduğunu söylüyor, seçim mitinglerini erteledi ve Trump'a yönelik televizyon reklamlarını geri çekti. defalarca ABD'de demokrasiye "tehdit" olarak nitelendirdi.

Sorunları artık geometrik olarak artıyor. Şu anda parti içi tanınmış yetkililerden ve hatta Kongre üyelerinden aldığı sorgulamalara, zehirlilik ve kutuplaşmanın sorumluluğunun kendi ellerinde atfedilmesiyle yalnız bırakılma riski de ekleniyor; aynı zamanda ciddi bir suçla da suçlanıyor. Rakibinin Pensilvanya'daki mitinginde güvenlik önlemleri konusunda yetkililerin boşlukları ve sorumlulukları. Sorumlular önümüzdeki Pazartesi günü Kongre'ye çağrıldı.

Pek çok analist, durumun artık geri döndürülemez olduğuna ve yarışı bırakmadığı her 24 saatte rakibini zafere yaklaştırdığına inanıyor. Ancak diğerleri, herhangi bir karar alınmadan önce tozun yatışmasına izin vermenin daha iyi olduğunu savunuyor. Demokratik Konvansiyon zaten geç kalıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading