Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL...

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçi vatandaşlar için mazot ve gübre desteğinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 31.6 oranında artış ile 21.1 milyar TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Ekonomi

03.05.2024, 11:17

Çiftlere verilen destek ödemelerinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı mazot ve gübre desteğine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Bakan İbrahim Yumaklı; "Gübre kullanım döneminde çiftçilerimizin girdilerinin bir kısmı bu desteklerle karşılanıyor" dedi.

Tiryakileri üzecek haber! Sigaraya peş peşe zam: En ucuz sigara fiyatı 72 TL oldu! Tiryakileri üzecek haber! Sigaraya peş peşe zam: En ucuz sigara... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİ GEÇEN YILA ORANLA ARTTI

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, çiftçilere verilen gübre desteğine ilişkin, gübre kullanımının arttırılmasını sağladıklarını belirterek, geçen yıla göre artış sağladığını belirtti.

Merkez Bankası'ndan enflasyon rakamları sonrası ilk açıklama: Gıda fiyatları geriledi, genel enflasyon düşüş eğiliminde Merkez Bankası'ndan enflasyon rakamları sonrası ilk açıklama: Gıda fiyatları geriledi,... Haberi Görüntüle

GÜBRE TÜKETİMİNE DESTEK

Bakan Yumaklı; "Gübre tüketimi, güzlük ekimlerin başladığı Eylül 2023 ile mart ayı arasında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 yükselerek 3.5 milyon tona ulaştı" dedi.

Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Haberi Görüntüle

21.1 MİLYAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI

Çiftçilerin maaliyetleri de göz önünde bulundurularak mazot ve gübre desteğinin geçen yıla göre yüzde 31.6 oranında artarak 21.1 milyar TL'ye ulaştığını belirten Yumaklı; "Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11.2 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek Ekim 2023'te ayni olarak mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası hesaplarına tanımlandı. Böylece gübre kullanım döneminde çiftçilerimizin girdilerinin bir kısmı bu desteklerle karşılanıyor" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading