TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan TUSAŞ saldırısı değerlendirmesi: 'Sıradan bir terör saldırısı değil'

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının sıradan bir terör saldırısını olmadığını belirterek "Özellikle savunma sanayi tesislerimizden, en önemlilerinden birisi olan TUSAŞ'a böylesine hain bir saldırının yapılmış olması tesadüfi değildir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Rusya'daki temasları sırasında bu saldırının yapılmış olması da tesadüf değildir." ifadelerini kullandı.

Gündem

24.10.2024, 02:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısında yaralananların bir bölümünün getirildiği Etlik Şehir Hastanesi'ne gitti. etti. Burada yaralıları ziyaret eden Kurtulmuş, hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaralı vatandaşların durumuyla ilgili bilgi veren Kurtulmuş, "Muhtemelen yarın buradaki dört yaralı kardeşimizin taburcu olma ihtimali kuvvetli. Diğerleri de müşahede amacıyla bir müddet daha herhalde burada tutulacak ama genel durumlarının çok iyi olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Genç rapçileri hedef aldı! Rap dünyasında gergin anlar yaşanıyor: Norm Ender konserde ne söyledi? Genç rapçileri hedef aldı! Rap dünyasında gergin anlar yaşanıyor: Norm... Haberi Görüntüle

"HER BİRİ VATAN SAĞ OLSUN DİYOR"

Yaralıların zor bir zamanda birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayan Numan Kurtulmuş, Her birisi 'Vatan sağ olsun.' diyor. Bu arkadaşlarımız elhamdülillah ölmediler, şehit olmadılar ama inanıyorum ki gazi olmalarına rağmen şehit sevabı kazanmışlardır." diye konuştu.

Aşkın Gerçek Yüzü 2. sezon ne zaman çıkacak? Deceitful Love yeni sezon yayınlanacak mı? Aşkın Gerçek Yüzü 2. sezon ne zaman çıkacak? Deceitful Love... Haberi Görüntüle

"TESADÜF DEĞİL"

Numan Kurtulmuş, TUSAŞ'a yapılan saldırının sıradan bir terör saldırısı olmadığını ifade ederek sürecin dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Özellikle savunma sanayi tesislerimizden, en önemlilerinden birisi olan TUSAŞ'a böylesine hain bir saldırının yapılmış olması tesadüfi değildir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Rusya'daki temasları sırasında bu saldırının yapılmış olması da tesadüf değildir." dedi.

Yaşanan terör saldırıları karşısında 85 milyon vatandaşın ortak bir duruş sergilediğini kaydeden Kurtulmuş, bunun da kalıcı olmasını, bu "ortak duruşun" Türkiye'nin geleceğine de büyük katkı sağlamasını diledi. Terör örgütlerinin Türkiye'de artık faaliyet göremez, gösteremez hale geleceklerini ifade eden Kurtulmuş, arkasında kim olursa olsun, kim hangi desteği verirse versin Türkiye'nin bu terör örgütlerini yenmeyi başaracağını kaydetti.

Son dakika: İstanbul Boğazı'nda korku dolu anlar! Gemi trafiğine kapatıldı Son dakika: İstanbul Boğazı'nda korku dolu anlar! Gemi trafiğine kapatıldı Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesine saat 15.30 sıralarında 2 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen saldırıya karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 2 terörist olay yerinde öldürülürken biri takis şoförü olmak üzere 5 vatandaşımız şehit oldu. Saldırı sonucu 22 vatandaşımız da yaralandı.

Olayın soruşturulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Malatya 17 Ekim okullar tatil mi? Yarın Malatya'da okullara deprem tatili var mı? Malatya 17 Ekim okullar tatil mi? Yarın Malatya'da okullara deprem... Haberi Görüntüle

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Terör eyleminde şehit olan vatandaşlarımızın isimleri şöyle:

TUSAŞ Makine Mühendisi: Zahide Güçlü

TUSAŞ kalite kontrolcü: Cengiz Coşkun

TUSAŞ çalışanı:Hasan Hüseyin Canmaz

Güvenlik görevlisi: Atakan Şahin Erdoğan

Taksi şoförü: Murat Arslan

Üçüncü dünya savaşı çıkarsa kimler savaşır? Yapay zeka ülkelere sordu: Vatan için ölür müsün? Üçüncü dünya savaşı çıkarsa kimler savaşır? Yapay zeka ülkelere sordu:... Haberi Görüntüle

YARALILARIN İSİMLERİ

Başkomiser Burak KESKİN

Komiser İsmet Altıntop

Polis Memuru Yasin Kaya

Polis Memuru Buğra KURT

Polis Memuru Yasin TIKMAN

Kahraman ÖZTÜRK

Kubilay AKBULUT

Burhan KOLBAŞI

İlker ŞAHİN

Özgür ÖZCAN

Aykut KAYMAZ

İbrahim Özgür GEZEN

Harun KÜÇÜK

Deniz DALLIÖZ

Yağmur DİBEKTAŞ

Simge İLBASMAZ

Kalender ÖZCAN

Cihad TEKİN

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading