TBMM tarafından kabul edilen İsrail kararı Resmi Gazete'de

TBMM tarafından kabul edilen İsrail kararı Resmi Gazete'de

İsrail'in Refah'taki katliamlarının lanetlenmesine ilişkin TBMM'de kabul edilen karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda "Uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan katliamları bir kez daha lanetliyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acilen toplanmaya ve İsrail'in saldırılarına son vermesi hususunda karar almaya davet ediyoruz." deniliyor.

Gündem

30.05.2024, 01:26

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda İsrail'in Refah'ta sivillere yönelik katliamlarının lanetlenmesine ilişkin kabul edilen karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Aynı kararda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acilen toplantıya çağrılmış ve İsrail'in saldırılarına son vermesi yönünde karar alması istenmişti.

1411 numaralı İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar'da İsrail Başnakanı Binyamin Netanyahu'nun başında olduğu yönetimin Filistin topraklarındaki sivil yerleşim alanlarını hedef almayı sürdürdüğü bildirildi.

Kararda "Uluslararası Adalet Divanının operasyonların durdurulması kararına rağmen, siyonistlerin vahşeti tüm dünyanın gözü önünde devam etmektedir." denilerek İsrail'in bölgeyi yaşanmaz hale getirdiği vurgulandı.

Refah'ın İsrail tarafından güvenli alan olarak gösterildiği, buna rağmen burada katliamlara imza atıldığı belirtilen kararda işgalci güçlerin çadırları dahi bombalayarak yüzlerce masumun kanına girdiği bildirildi. Kararda, "Uluslararası antlaşmaları ve hukuk kurallarını hiçe sayan Netanyahu ve çetesi, bu cinayetlerle dünyada eşi benzeri olmayan bir ırkçılığı pervasızca sergilemektedir. Son Refah saldırısıyla insanlığa karşı suçların en rezil örneğini gerçekleştiren İsrail'in eylemleri, apartheid rejimi uygulamalarının da ötesine geçerek bir soykırıma dönüşmektedir. Bu katliamlara ve insanlık suçlarına sessiz kalmamak her bir ferdin ve insan haklarına değer veren her bir ülkenin boynuna borçtur." ifadeleri kullanıldı.

Holokost ifadesinin de yer aldığı kararda "Bugün de siyonist çetenin Holokost'un ardına sığınarak Gazzelilere yönelik gerçekleştirdiği bu katliamları ve İsrail yönetimini telin etmektedir. Uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan katliamları bir kez daha lanetliyoruz." denildi.

İsrail'in durdurulması ve ateşkesin sağlanmasına ilişkin Türkiye'nin tüm kurumlarıyla çaba gösterdiği belirtilirken, bu tavrın uluslararası camiada açıkça ilan edildiğinin altı çizildi. Kararda "Milletimizin kalbi de masum Gazze halkıyla birliktedir. Refah'tan gelen görüntüleri hiçbir zaman unutmayacak ve yaşanan katliamın faillerinin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için çaba sarf etmeye aralıksız devam edeceğiz. Netanyahu ve çetesi, insanlık vicdanında mahkum edildiği gibi uluslararası mahkemeler önünde de yaptıklarının hesabını verecektir." ifadeleri yer aldı.

Survivor Hasan cenazesi ne zaman, nereye defnedilecek? Hasan Yalnızoğlu cenaze töreni yapılacak mı? Survivor Hasan cenazesi ne zaman, nereye defnedilecek? Hasan Yalnızoğlu cenaze... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE, FİLİSTİNLİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK"

TBMM Kararında Türkiye'nin haklı davasında daima Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceği vurgulanırken İsrail'i durdurmak adına tüm dünya milletlerine ve meclislerine seslenildi ve şu ifadeler kullanıldı: "Uluslararası toplum ve devletler, Filistin'in tanınması gibi hakkaniyetli ve zorunlu adımları atmaya süratle devam etmeli ve İsrail yönetimi tamamen yalnızlaştırılmalıdır. Esas gaye Filistin halkının insan haysiyetine uygun bir hayata kavuşturulmasıdır. Bu sebeple, öncelikle katliamların derhal durdurulması için harekete geçilmelidir.

TBMM olarak ilgili tüm kurumlarımızla birlikte hukuki süreci özenle takip ederek, uluslararası camiada Filistin'e destek sağlamaya devam edeceğiz. Son Refah saldırılarının sorumluları da cezasız kalmayacaktır. Bu vesileyle, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acilen toplanmaya ve İsrail'in saldırılarına son vermesi hususunda karar almaya davet ediyoruz. İnsanlık onuruna ve uluslararası hukuka saygı gösterilerek, masum insanların can güvenliği ivedilikle sağlanmalıdır."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading