TBMM'de DEM Partililerden provokasyon: Kürsüyü işgal ettiler

TBMM'de DEM Partililerden provokasyon: Kürsüyü işgal ettiler

TBMM Genel Kurulu'nda DEM Parti milletvekilleri Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınmasını protesto etmek için kürsüyü işgal etti. DEM Partililere tepki gösteren AK Parti milletvekilleri protestocu milletvekillerinin taşıdığı dövizleri yırttı.

Gündem

04.06.2024, 21:17

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde DEM Partililerin başlattığı eylem büyük gerginliğe sebep oldu. Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın terör soruşturmasından görevinden uzaklaştırılmış yerine Hakkari Valisi Ali Çelik Belediye Başkan Vekili olarak atanmıştı. 

Şehit ailelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı! Can Ataklı'nın mahkeme kararı açıkladı? Şehit ailelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı! Can Ataklı'nın mahkeme kararı ... Haberi Görüntüle

ARBEDE YAŞANDI

Bu olaya tepki gösteren DEM partili milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda kürsü eylemi başlattı ve sloganlar attı. Bu sırada oturumu açan Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, DEM milletvekillerini uyardı. Milletvekilleri, Karaca'nın uyarısını dikkate almadı ve kürsüyü terk etmedi. Karaca, bu şartlar altında oturumun devam edemeyeceğini gerekçe göstererek birleşimi kapattı ve 5 Haziran saat 14.00'e erteledi. Ancak olaylar bununla da bitmedi. Birleşimin kapanmasının ardından AK Parti milletvekilleri "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atmaya başlayan DEM Partililere tepki gösterdi. "Kahrolsun PKK, Meclis'te terörist istemiyoruz" şeklinde bağıran AK Partililerle DEM Patililer arasında arbede çıktı. Bu sırada AK Partililerin DEM Partililerin ellerinde bulunan dövizleri alıp yırttığı görüldü.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading