Tek mesajla hayatının şokunu yaşadı! Biriktirdiği tüm parası yok oldu

Tek mesajla hayatının şokunu yaşadı! Biriktirdiği tüm parası yok oldu

Dolandırcılar şimdi bu yöntemle insanların paralarını çalıyorlar. Cep telefonuna gelen mesaj yüzünden 48 bin TL' si yok oldu. İşte o planlanan tuzak yönetemi...  

Genel

02.10.2024, 12:15

Erdinç sevinç, dolandırıcıların tekrar tuzağına düştü. Daha önce yine dolandırıcıların tuzağına düşemkten son anda kurtulmuştu. Bu sefer kurtulamadı.İşte o tuzağa düştü. Dolandırıcılar, kendini banka çalışanı olarak tanıttı. Daha sonra telefonla Sevinç'i arıyorlar. Sevinç, telefon görüşmesi sağlarken, gelen mesajla 48 bin TL'sini kapatırdığının haberini aldı. 

Gelecek hafta başlıyor! ATM'lerde artık o şifreler kullanılamayacak! İşte yasaklı şifrelerin kombinasyonları... Gelecek hafta başlıyor! ATM'lerde artık o şifreler kullanılamayacak! İşte yasaklı... Haberi Görüntüle

48 BİN TL'Sİ BUHAR OLDU

Dolandırıcılar​ her geçen gün yeni bir vatandaşı tuzağa düşürüyor. Bu kez dolandırıcıların hedefinde Bursa​'da yaşayan Erdinç Sevinç isimli vatandaş vardı. Daha önce de dolandırılmaktan son anda kurtulan adam bu kez 48 bin TL'sini kaptırdı.

Kızılay'dan öğrencilere destek kampanyası Kızılay'dan öğrencilere destek kampanyası Haberi Görüntüle

BANKA GÖREVLİSİ OLARAK TANITMIŞTI!

Kendisini bankada görevli olarak tanıtan bir dolandırıcı tarafından aranan Sevinç, görüşme sırasında inanıp tüm kişisel bilgilerini verdi. Bunun üzerine telefonla konuştuğu sırada bir mesaj geldi ve hesabından 48 bin liranın havale edildiğini gördü. Hayatının şokunu yaşayan Erdinç Sevinç  hemen savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yeşil ulaşım için hedef sıfır emisyon! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yılda 60 milyon TL tasarruf sağlayacak! Yeşil ulaşım için hedef sıfır emisyon! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yılda... Haberi Görüntüle

DOLANDIRICI ÇETELERİNİN HEDEFİNDE

Daha önce yine dolandırıcı çetesinin hedefine düştüğünü söyleyen Sevinç, '' Dolandırıcıyı alışveriş yaparken fark ettik. Ödemeye onay vermedik. Bu sayede 18 bin lira paramı kurtardım. Ama bu son yaşadığım olayda yapabileceğim bir şey yoktu. Mesaj yoluyla paramı çektiler. Bu kez paramı kurtaramadım” dedi.

Kuyruklu yıldız yaklaşıyor! Dünya'ya yakın geçecek Kuyruklu yıldız yaklaşıyor! Dünya'ya yakın geçecek Haberi Görüntüle

'' TELEFONLA GÖRÜŞME YAPARKEN DOLANDIRILDIM''

Telefon görüşmesi sırasında telefonuna gelen mesajla dolandırıldığını öğrenen Erdinç Sevinç," Kendisini bankacı olarak tanıtan biri tarafından arandım. Sigortalı olduğuma dair bilgilendirme maksatlı aradıklarını söylediler. Telefonla konuştuğum esnada bir mesaj geldi. Telefonla konuştuğum için bakamadım. Görüşmeyi bitirdikten sonra mesajda hesabımdan 48 bin liranın çekildiğini öğrendim. Mesajı gördükten sonra hemen avukatıma gidip başıma gelen olayı anlattım. Sonrasında birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık tarafından banka hesabıma bloke konuldu. Bloke nedeniyle şu an maaşımı çekemiyorum. Ciddi bir mağduriyet yaşıyorum. Borçlarım var, bankalar beni arıyor ama ben istesem de ödeme yapamıyorum" ifadelerini kullandı.

Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı! Dondurucu soğuklara hazır olun: Balkanlar’dan yağışlı hava geliyor! Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı! Dondurucu soğuklara hazır... Haberi Görüntüle

 TELEFONUNUZA GELEN LİNKLERE DİKKAT EDİN!

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına karşı insanların dikkatli olmasını söyleyen Sevinç, '"İnsanların çok çabuk kandığına inanıyorum, buna ben de dahilim. Dikkat etmeliyiz, telefonla dolandırıcılık olayları büyük ölçüde arttı. Herkesin bu tarz konularda duyarlı olmasını istiyorum. Hatta geçtiğimiz hafta kardeşim telefonuna gelen linke tıkladığı için 5 bin lira dolandırıldı. Her gelen mesaja onay vermeden önce 2 kez düşünülmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading