Yandex Metrica

Sitede Ara

Tek millet, tek yürek: Türkiye ve Azerbaycanlı şehit aileleri bir araya geldi

Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler İçtimai Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat'ın desteği Türk Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Bursa ve Ankara şubelerinden 28 şehit aileleri üyesi Azerbaycanlı şehit aileleri ile buluşturuldu.

Gündem

29.05.2024, 18:12

"YAŞAT" Fondu ve Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri İçtimai Birliği'nin (TÜİB) ortak organizasyonu ile Enver Paşa'nın talimatıyla 1915 yılında kurulan Türk Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Bursa ve Ankara şubelerinden 28 şehit aileleri üyesi Azerbaycan'a ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat

Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat

Azerbaycanlı ve Türk şehit ailelerini bir araya getirerek iki ülke arasındaki mevcut iş birliğini genişletmeyi planlayan organizasyonda Türk şehit aileleri, 35 Azerbaycan şehit aileleri üyesi ile buluştu.

DEM Partili belediyenin işçi kıyımı mahkemeye takıldı! İşe iadelerine karar verildi DEM Partili belediyenin işçi kıyımı mahkemeye takıldı! İşe iadelerine karar... Haberi Görüntüle

"TEK MİLLET TEK YÜREK"

"Tek millet, tek yürek" sloganıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde Türk şehit aileleri, 35 Azerbaycan şehit aileleri üyesi ile birlikte 2 gün boyunca Şuşa şehrini ziyaret etti. Yaklaşık 70 katılımcı Cıdır ovası, Molla Panah Vagif müze-mezar kompleksi, Şuşa kalesi, İsa pınarı, Yukarı Govhar Ağa camisi, Bülbül ev-müzesi gezisini gerçekleştirdi.

Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bursa Harp Engelliler, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gazi Haşim Sivri organizasyonun çok anlamlı ve verimli olduğunu dile getirerek, Azerbaycan ve Türk şehit ailelerinin bir araya getirilmesiyle kardeşlik bağlarımızın güçlendiğini söyledi.

İstanbul'u kana bulayacaktı! Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist Bağcılar'da yakalandı İstanbul'u kana bulayacaktı! Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist Bağcılar'da yakalandı Haberi Görüntüle

ŞEHİT AİLELERİNİN AZERBAYCAN TURU

28 Mayıs Azerbaycan Kurtuluş Günü'ne ithaf edilen proje kapsamında konuklar öncelikle Şehitler Xiyabanı, "Türk Şehitliği" anıtı ve İkinci Fexri Xiyabanı'nı ziyaret etti.

Şehit ailelerine, Askeri Ganimetler Parkı'nda Vatanseverlik Savaşı sırasında elde edilen ganimetler hakkında bilgi verildi. Öte yandan Bakü şehrini tanıma kapsamında Bulvar bölgesine ve İçerişehir'e gezi yapıldı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading