Sitede Ara

Tek tırnaklı hayvanlar hangileri? Tek tırnaklı eti nedir? Domuz, at, eşek tek tırnaklı mı?

Tek tırnaklı hayvanlar hangileri? Tek tırnaklı eti nedir? Domuz, at, eşek tek tırnaklı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş ve hile yapan gıdaların listesini sitesinden yayınlamaya devam ediyor. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen restoranlarında bulunan tek tırnaklı eti vatandaşları şok etti. Son olarak Köfteci Yusuf'un bazı şubelerinden alınan örneklerde tek tırnaklı eti tespit edildi. Peki tek tırnaklı hayvanlar hangileri? Tek tırnaklı eti nedir? Domuz, at, eşek tek tırnaklı mı?

Gündem

10.10.2024, 17:41

Tarım ve Orman Bakanlığı işletmeleri ve ürünlerini denetlemeye devam ediyor. Bakanlık ürünlerde taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek durum tespit edildiğinde ürünlerin markalarını internet sitesinden yayınlıyor. "Et ve Et Ürünleri" grubunda yapılan analizlerde "Tek Tırnaklı Eti Tespiti" ise vatandaşların midesinu bulandırdı. En popüler restonlarda bile tek tırnaklı eti tespit edildi. Tek tırnaklı hayvanlar hangileri? Tek tırnaklı eti nedir? Domuz, at, eşek tek tırnaklı mı? soruları ise vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Haberi Görüntüle

TEK TIRNAKLI ETİ NEDİR?

"Tek tırnaklı" hayvan tanımlaması ayağında sadece bir tırnağa sahip olan hayvanları tanımlamak için kullanılır. Tek tırnaklı hayvanlar Türk kültüründe tüketilmez ve genelde vahşi hayvanlardandır. At, eşeki domuz, katır, zebra, gergedan ve tapir gibi hayvanlar tek tırnaklı yavanlar arasında yer alır. 

Ecrin Su Çoban kimdir? Ecrin Su Çoban kaç yaşında, nereli? Ecrin Su Çoban kimdir? Ecrin Su Çoban kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

TEK TIRNAKLI HAYVANLAR HANGİLERİ?

Çift toynaklılar grubunda yer alan bazı hayvanlar geviş getirir. Tek tırnaklı hayvanlar ise bitki selülozunu midede değil bağırsaklarda sindirir. At, eşek, katır, zebra, domuz gibi hayvanlar tek tırnaklı türündeki hayvanlardır. 

Türkiye-Arnavutluk arasında iş birliği artıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 2 milyar dolar Türkiye-Arnavutluk arasında iş birliği artıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 2 milyar... Haberi Görüntüle

TAĞŞİŞ NE DEMEK?

Tağşiş, bir gıda ürününe daha ucuz ya da sağlıksız maddeler ekleyerek ürünün orijinal niteliğinin değiştirilmesi anlamına geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading