AB, bazı uygulamaları takibe aldı! YouTube, Snapchat ve TikTok işleyişleri hakkında bilgi verecek

AB, bazı uygulamaları takibe aldı! YouTube, Snapchat ve TikTok işleyişleri hakkında bilgi verecek

Avrupa Birliği tarafından bazı uygulamalar takibe alındı. Takibe alınan uygulamalar işleyişi hakkında Avrupa Birliği (AB) Komisyonuna işleyişleri hakkında bilgi verecek.   

Teknoloji

02.10.2024, 18:51

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu yaptığı açıklamayla, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) gereğince, sosyal medya uygulamaları olan YouTube, Snapchat ve TikTok'tan, öneri sistemlerinin tasarımı ve işleyişi hakkında detaylı bir rapor istedi.

Google Haritalar'da sahte yorumlar ifşa edilecek! Google Haritalar'da sahte yorumlar ifşa edilecek! Haberi Görüntüle

AB, PLATFORMLARDAN DETAYLI BİR RAPOR İSTEDİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında, YouTube, Snapchat ve TikTok'tan algoritmaları hakkında bilgi istedi. Kullanıcılara içerik önerirken kullandığı parametreler ve seçim süreci ile ruh sağlığı ve küçüklerin korunmasıyla ilgili olanlar da dahil olmasıyla bazı sistemik riskleri artırmadaki rolleri hakkında detaylı bir bilgi istedi.

Spotify'a rakip olarak kurulmuştu! Kasım ayı itibariyle kapatılıyor Spotify'a rakip olarak kurulmuştu! Kasım ayı itibariyle kapatılıyor Haberi Görüntüle

SON TARİH 15 KASIM!

AB, teknoloji firmalarının talep edilen bilgileri 15 Kasım'a kadar sunmaları için zaman vardi Teslim edilen evrakların yanlış veya eksik verilmesi halinde şirketlere para cezası kesebileceği bildirildi.  AB, kurallarını ihlal söz konusu olduğunda firmalara yüksek para cezası uygulanabileceği belirtildi. Daha önce, Facebook, Instagram, AliExpress ve TikTok gibi platformları etkileyen DSA kapsamında uyumsuzluk soruşturmalarının başlatıldığı duyuruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading