ABD'nin Çin korkusu büyüyor! Yapay zeka yasağı ile güvenlik önlemleri artırılıyor

ABD'nin Çin korkusu büyüyor! Yapay zeka yasağı ile güvenlik önlemleri artırılıyor

ABD, Çin'e yapılacak olan yapay zeka, yarı iletkenler, mikroelektronik ve kuantum teknolojilirine yönelik Amerikan yatırımlarını kısıtlayıcı olacak şekilde yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyor. Bu duruma göre ABD'li yatırımcılar artık Çin'deki askeri gelişmelere destek sağlayamayacak.   

Teknoloji

22.10.2024, 17:23

ABD, Çin'e yapılacak olan yapay zeka (AI) yatırımlarını kısıtlayacak yeni düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre, bu kısıtlamaların yakında yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yeni gelen düzenlemeler sayesinde Amerikan yatırımcılar artık Çin'deki askeri gelişmelere katkıda bulunamayacak. ABD Başkanı Joe Biden'ın Ağustos 2023'te imzaladığı karar doğrultusunda hazırlanan bu kurallar, Amerikan yatırımcılarının AI ve diğer hassas teknolojilere olan yatırımları sınırlamayı hedefliyor.

200MP kamerasıyla rakiplerine meydan okudu: Galaxy Z Fold Special Edition tanıtıldı 200MP kamerasıyla rakiplerine meydan okudu: Galaxy Z Fold Special Edition... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA VE KUANTUM TEKNOLOJİLERİNE DESTEK YASAK

Son aşamaya gelinen düzenlemelerde, Çin'e yönelik yapay zeka, yarı iletkenler, mikroelektronik ve kuantum bilişim teknolojilerinide dahil ediyor. Yönetim ve Bütçe Ofisi’nde yapılan incelemelere doğrultusunda kuralların önümüzdeki bir hafta içinde açıklanması bekleniyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan eski Hazine yetkilisi Laura Black, ABD başkanlık seçimlerinden önce bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesi bekleniyor. Black, genellikle bu tarz düzenlemeler için 30 günlük süre tanındığını da söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading