Yandex Metrica

Akıl yürütebilen yapay zekadan inanılmaz başarı! Matematikten yüzde 83...

Akıl yürütebilen yapay zekadan inanılmaz başarı! Matematikten yüzde 83...

OpenAl, 'o1-preview' ve 'o1-mini' isimli iki yeni akıl yürütebilen yapay zeka modelini duyurdu. Yeni model, daha karmaşık soruları cevaplandırabilecek. Buna göre yapılan testlerde yapay zeka Matematik olimpiyatlarında %83'lük başarı gösterdi. işte detaylar...

Teknoloji

14.09.2024, 19:08

OpenAl, gizli yürüttüğü ''Stawberry'' projesini 'o1' isimli yapay zeka modeli olarak duyurdu. 'o1-preview' ve 'o1-mini' isimli iki yeni yapay zeka modelini içinde barındıran proje, sorulan soruları düşünerek cevaplamaya programlandırıldı.

Ayrıca yeni model projesine adını verdiği ''Strawberry'' de açıklamış oldu. Şirketin 'çilek proje' olarak adlandırdığı o1 modeli, internette en derin araştırmaları yapabilen, güvenli bir asistan olarak karşımıza çıkıyor.

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA YÜZDE 83

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, yeni model yapay zekanın matematik olimpiyat sorularında yüzde 83'lük bir başarı oranına sahip olduğundan bahsedilirken, fizik, kimya ve biyoloji soruları üzerinde bir doktora öğrencisi seviyesinde performans gösterdiği kayıtlara geçti.

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve... Haberi Görüntüle

KODLAMADA YÜZDE 89'LUK BAŞARI

Matematik ve kodlama konusunda da üstün performans gösteren yeni model, Codeforces kodlama yarışmalarında %89'luk dilime ulaştı.

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

2 KAT DAHA HIZLI

Son sürüm olan GPT-4o birçok soruya doğru cevap vermezken, hem 'o1-mini hem de 'o1-preview' modeli sorulara doğru cevap verdi ve 'o1-mini'nin, önceki modelden yaklaşık 2 kat daha hızlı olduğu aktarıldı.

WhatsApp uygulamasında çığır açacak yeni özellik! Diğer uygulamalardan mesaj gönderilecek WhatsApp uygulamasında çığır açacak yeni özellik! Diğer uygulamalardan mesaj gönderilecek Haberi Görüntüle

KÖTÜ İÇERİK ENGELİ

Yeni model yapay zekada alınan güvenlik önlemleri kapsamında, kötü niyetli kullanıcılara karşı istenmeyen içerik üretmelerini engelleyeceği bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading