Sitede Ara

Apple bu cihazları satıştan kaldırıyor! Artık satın alamayacağınız 5 modeli belli oldu

Apple bu cihazları satıştan kaldırıyor! Artık satın alamayacağınız 5 modeli belli oldu

Eylül ayı itibariyle İPhone 16 serisinin tanıtımını yapan Apple, Ekim ayında “Mac” odaklı bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Yeni Mac cihazlarının tanıtılacağı bu etkinlik sonrası, şirket 5 ürününü satıştan kaldıracak. İşte kaldırılacak olan 5 cihaz listesi…

Teknoloji

06.10.2024, 15:39

 

Ekim ayında düzenlenecek olan etkinlikte iPad ve Mac serisinin yeni üyelerinin tanıtılacağı tahmin ediliyor. Yeni ürünlerin piyasaya çıkması bazı eski modeller için iyi olmayacak. İşte Apple'ın bu etkinlikten sonra muhtemelen satıştan kaldıracağı ürünler:

M3 MACBOOK PRO

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini M4, M4 Pro ve M4 Max çipleriyle tanıtıma sunacak. Yeni çiplerin dışında, MacBook Pro'da büyük bir tasarım değişikliği olacağı düşünülmüyor. Temel modelin 16GB RAM ile başlaması ve Space Gray yerine Space Black rengiyle tanıtımı olabilir.

Yeni modellerin gelmesiyle birlikte mevcut M3 MacBook Pro'ların Apple Store'da satışı görülmeyecek.

MAC MINI 

Apple, Mac mini'yi 14 yılın ardından ilk kez büyük bir tasarım değişikliğine götürecek. Daha küçük boyutlar, ön tarafa konumlandırılmış portlar ve M4/M4 Pro çipleriyle beraber yeni Mac mini, kullanıcılarıyla buluşacak. Mevcut M2 ve M2 Pro çipli Mac mini'lerin satıştan kaldırılması söz konusu.

MAC SERİSİ

Ekim etkinliğinde Apple, iMac serisini de yenileyecek. Mevcut modellerde bulunan M3 çiplerin yerini M4 çip alacak. Diğer taraftan iMac'te büyük bir değişiklik yaşanmayacak. Yeni iMac'lerin geldikten sonra mevcut modellerin de Apple Store'dan kaldırılacağı düşünülüyor.  

Bu arada Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad gibi aksesuarların da USB-C'li versiyonları da tanıtımı yapılacak.

IPAD MINI 6

Apple, iPad mini modelini üç yıldır güncellemedi. Apple, A18 çipini içeren yeni bir iPad mini modelini tanıtmayı düşünüyor. Ayrıca Apple Pencil Pro desteği, jöle kaydırma sorununu çözen yeni bir ekran ve 128GB'lık temel depolama alanı gibi önemli özellikler de tanıtması bekleniyor. Mevcut iPad mini 6'nın da satıştan kaldırılacağını tahmin ediliyor.

IPAD 10

Apple'ın ekim etkinliğinde yeni bir temel model iPad tanıtıp tanıtmayacağı konusu hâlâ belirsizliğini koruyor. Ross Young'a göre, temel model iPad için panellerin bu ay sevkiyata başlaması ve yeni modelin ilkbaharda piyasaya çıkması bekleniyor.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading