Apple kullanıcılarını sevindirecek haber! İOS 18.2 Beta sürümü sayesinde yapay zeka kullanımı artık çok kolay

Apple kullanıcılarını sevindirecek haber! İOS 18.2 Beta sürümü sayesinde yapay zeka kullanımı artık çok kolay

Apple, yeni güncellemesi İOS 18.2 güncellemesiyle birlikte ilk beta sürümünü geliştiricilere sundu. Bu güncelleme sayesinde kullanıcılar, App Store, Safari ve Mesaj gibi varsıylan Apple uygulamlarını kullanımanıza gerek kalmayacak. 

Teknoloji

24.10.2024, 11:41

Teknoloji devlerinden biri olan Apple, iOS 18.1 güncellemesini henüz yayınlanmamasına rağmen, iOS 18.2 için ilk Beta sürümünü kullanılması için geliştiricilere kullanıma açtı. Yeni sürüm ile birlikte Apple Intelligence destekli modellere birçok yenilik herkesi hayran bırakacak. Peki yeni özellik olarak neler getiriyor?

Tesla'nın gizli Bitcoin hamlesi: Milyon dolarlık transfer kripto dünyasında şok etkisi yarattı! Tesla'nın gizli Bitcoin hamlesi: Milyon dolarlık transfer kripto dünyasında şok... Haberi Görüntüle

VARSAYILAN UYGULAMALARI KALDIRACAK ÖZELLİK 

iOS 18.2, özellikle Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılar için önemli bir yenilik getireceği söyleniyordu.  Varsayılan Apple uygulamalarını silme imkanı doğdu. Artık App Store, Safari, Mesajlar, Kamera ve Fotoğraflar gibi varsayılan uygulamaları telefonda yer kaplamayacak. "Varsayılan Uygulamalar" bölümü sayesinde e-posta ve tarayıcı gibi alanlarda hangi uygulamayı kullanmak istediğinizi o kısımdan seçebileceksiniz.

Geri sayım başladı! Windows 10 dönemi bitiyor mu? Kullanıcılar ne yapacak? Geri sayım başladı! Windows 10 dönemi bitiyor mu? Kullanıcılar ne... Haberi Görüntüle

SES SINIRLAMA KONUSUNDA YENİ ÖZELLİK

iOS 18.2 ile kullanıcılar medya oynatma sesini ayarlayabileceksiniz. Müzik, film ve diğer medya içeriklerinin ses seviyesi yüzde 20 ila 90 arasında sınırlayabileceksiniz. Ancak bu özellikten arama, mesaj ve bildirim sesleri hariç olduğu söyleniyor.

İOS 18 güncellemesinden şikayetler geliyor! iPhone 16 kullanıcıları binbir pişman İOS 18 güncellemesinden şikayetler geliyor! iPhone 16 kullanıcıları binbir pişman Haberi Görüntüle

MAİL UYGULAMASINDA YENİ ÖZELLİKLER

Mail uygulamasında önemli e-postalar, haber bültenleri ve fırsatlarla ilgili yeni kategoriler güncellendi. Bu sayede tek bir kişiden veya kaynaktan gelen e-postalar daha kolay bir şekilde gruplanabilecek.

Tesla'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel sürpriz: Tüm gün ücretsiz olacak! Tesla'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel sürpriz: Tüm gün ücretsiz... Haberi Görüntüle

CHATGBT DESTEĞİ YOLDA

iOS 18.2'nin belki de en heyecan verici güncellemelerinden biri Siri'nin ChatGPT desteği oldu. Sesli asistan, isteğe bağlı olarak tüm sorduğunuz soruları ChatGPT'ye yönlendirebilecek. Eğer bu yönlendirmenin otomatik olarak gerçekleşmesini istiyorsanız, "Her Zaman Sor" seçeneğini açabilirsiniz.

iOS 18.2 ile birlikte Image Playground, Genmoji ve iPhone 16 tanıtımında gösterilen "Görsel Zeka" işlevi gibi yeni güncellemelerde iPhone kullanıcılarına sunulacak. Ancak Apple'ın da açıkladığı gibi bu fonksiyonlar henüz bütün dilleri desteklenmiyor ve Türkçe de sonradan eklenecek diller arasında yer aldığı söylendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading