Banka hesaplarınızdan habersiz para çekilirse şaşırmayın! Bilgilerinizi çalan tehlikeli 5 Android uygulama

Banka hesaplarınızdan habersiz para çekilirse şaşırmayın! Bilgilerinizi çalan tehlikeli 5 Android uygulama

Son günlerde birçok kişinin banka hesabından habersiz para çekilme işlemleri hakkında şikayetler gün geçtikçe artıyor. Bunun sebebi masum gözüken Android uygulamalar. Bu uygulamalar yüzünden birçok kişinin hesabından habersiz milyonlarca para çekildi. İşte hırsız o uygulamalar…

Teknoloji

20.10.2024, 15:19

Google Play Store’da yer alan bu uygulamalar, telefonunuza indirildikten sonra bilgilerinizi ele geçiriyor.  Sadece bilgileri çalmakla kalmayıp, telefonunuzu da tamamen kontrol altına alabiliyor. İşte telefonunuza yüklememeniz gereken o uygulamalar…

O UYGULAMALARA DİKKAT EDİN

Akıllı telefon kullanıcılarını tehdit eden bir tehlike durumu ortaya çıktı. Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren bu durum telefon kullanıcılarını tedirgin etti. Kötü amaçlı bu uygulamalar yüzünden birçok kişinin banka hesaplarından milyonlarca para hortumlandığı ortaya çıktı. Hesap bakiyenizde bulunan bakiyeyi sonuna kadar çeken bu uygulamalar ThreatFabric'in raporuyla Google Play Store’dan kaldırıldı. Bu uygulamalar cihazlarınızda yüklüyse hemen silmeniz gerekiyor.

BU UYGULAMLARI HEMEN TELEFONUNUZDAN SİLİN

ThreatFabric'in paylaştığı raporda, banka bilgilerinizi çalmayı hedefleyen 5 uygulama tespit edildi. Yayınlanan listede adı geçen uygulamaların, "Cihaz Ele Geçirme (DTO)" özelliğiyle telefonunuzu tamamen kontrol altına alındığı hakkında açıklama yapıldı. Ayrıca birçok bilgilerinizi ele geçirerek banka hesaplarınıza erişebildiği kadar, ciddi maddi kayıplara yol açabileceği söylendi.

Google Play Store'dan kaldırılmadan önce 150-200 bin kez indirildiği tahmin ediliyor. Bu uygulamalar işte şu şekilde sıralanıyor:

  • Phone Cleaner / File Explorer
  • PDF Viewer - File Explorer
  • PDF Reader - Viewer & Editor
  • Phone Cleaner: File Explorer
  • PDF Reader: File Manager

ZARARLI YAZILIMIN HEDEF ALDIĞI ÜLKELER

Bu zararlı uygulamaların özellikle İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Slovakya, Slovenya ve İspanya gibi ülkelerdeki kullanıcıları hedef aldığı tespit edildi. Virüsün aslında Samsung marka akıllı telefonlara ve diğer marka cihazlara da bulaşacağı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading