Yandex Metrica

Chrome kullanıcıları dikkat! Bu gece yarısına kadar vaktiniz kaldı: Kişisel verileriniz tehlikede!

Chrome kullanıcıları dikkat! Bu gece yarısına kadar vaktiniz kaldı: Kişisel verileriniz tehlikede!

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), Chrome tarayıcılarını güncellemeyen kullanıcıları uyardı: Güvenlik açıkları, kişisel verilerinizi tehdit ediyor.

Teknoloji

17.09.2024, 21:02

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), Google Chrome kullanıcılarına kritik bir uyarıda bulundu. Daily Mail'in haberine göre, kullanıcılar, mevcut güvenlik açıklarından etkilenmemek için tarayıcılarını en geç bu gece yarısına kadar güncellemek zorunda. Bu açıklar, bilgisayar korsanlarının uzaktan erişim sağlamasına olanak tanıyarak kişisel verilere ulaşma riski taşıyor. Özellikle devlet çalışanlarının 18 Eylül'e kadar tarayıcılarını güncellemeleri zorunlu kılındı.

CISA'nın yaptığı açıklamada, bu açıklar "Bilinen İstismar Edilen Güvenlik Açıkları" listesine eklendi ve kamuoyuna da tarayıcılarını güncellemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara yönlendirme, uyuşturucu, kumar ve bahis... Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara... Haberi Görüntüle

GOOGLE: CHROME'U GÜNCELLEYİN VE GÜVENDE KALIN

Google, Chrome tarayıcısının otomatik olarak güncellemeleri kontrol ettiğini, ancak tarayıcı uzun süre kapatılmamışsa bu güncellemelerin manuel olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Güncellemeyi manuel olarak kontrol etmek isteyen kullanıcılar, tarayıcının sağ üst köşesindeki "Daha Fazla" menüsünden "Yardım" ve "Google Chrome Hakkında" seçeneklerine tıklayarak güncellemeyi doğrulayabilirler.

BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor Haberi Görüntüle

GEÇMİŞTEKİ GÜVENLİK UYARILARI VE TEHDİTLER

Bu, Google'ın Chrome tarayıcıları için yaptığı ilk uyarı değil. Geçen ay, Kuzey Koreli hacker grubu Citrine Sleet'e atfedilen iki kritik güvenlik açığının istismar edilmesinin ardından bir uyarı daha yayınlanmıştı. O dönem, hacker'lar sahte HTML sayfaları kullanarak Chrome tarayıcılarını hedef almışlardı.

CISA, aynı tehditlerin Microsoft Edge tarayıcılarını da etkilediğini belirtti. Bu nedenle, tüm kullanıcıların hem Chrome hem de diğer tarayıcılarını güncelleyip yeniden başlatmaları gerektiği vurgulandı.

BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor Haberi Görüntüle

CHROME'UN GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ GELİŞTİRİLDİ

Google, Chrome’un yeni "Güvenlik Kontrolü" özelliğini de duyurdu. Bu özellik, arka planda otomatik olarak çalışarak kullanılmayan sitelere verilen izinleri kaldırmak, şüpheli bildirimleri işaretlemek gibi güvenlik adımlarını içeriyor. Böylece kullanıcılar daha güvenli bir tarayıcı deneyimi yaşayacak.

WhatsApp'tan bomba özellik! Artık para kazandıracak WhatsApp'tan bomba özellik! Artık para kazandıracak Haberi Görüntüle

SON GÜN: 18 EYLÜL

CISA, 18 Eylül’e kadar güncellenmeyen tarayıcıların kullanımının durdurulması gerektiğini açıkladı. Kullanıcıların kişisel verilerini koruma altına almak için bu kritik güncellemeyi yapmaları tavsiye ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading