Discord dönemi sona eriyor! VPN kullansanız bile giriş yapamayacaksınız

Discord dönemi sona eriyor! VPN kullansanız bile giriş yapamayacaksınız

Geçtiğimiz günlerde Fatih'ten yaşanan cinayet sonrası Discord uygulamasından "İncel" adlı bir grup bulundu. Daha sonrasında birçok olayında açığa çıkmasıyla uygulamaya erişim engeli gelmişti. Bu olaylar sonrası birçok kullanıcı VPN ile uygulamaya giriş sağlıyordu. Yeni gelişmeyle artık bu mümkün olmayacak. İşte haberin detayları...  

Teknoloji

17.10.2024, 18:36

Discord, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla geçtiğimiz hafta Türkiye'de erişim engeli cezasına çarptırıldı. Popüler iletişim platformu olarak binlerce kişiye hizmet veriyordu. Daha sonrası gelen ceza sonrası Türkiye'deki kullanıcılar için erişim engelli. Birçok oyuncu bu duruma üzülsede, gençlerin güvenliği açısından uygulamaya erişim engeli getirildi. 

Rüyalarınızda konuşabileceksiniz! Bilim insanları açıkladı: İki kişi uyku halindeyken bu mümkün Rüyalarınızda konuşabileceksiniz! Bilim insanları açıkladı: İki kişi uyku halindeyken bu... Haberi Görüntüle

APP STORE TÜRKİYE'DEN KARŞILIK GELDİ  

Discord'un App Store​ Türkiye'den neden kaldırıldığına dair henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı. Hatırlatmak gerekirse, Ekşi Sözlük mobil uygulaması da Türkiye'de engelli olduğu günlerde mağazalardan kaldırıldığı görülmüştü. Bir ara Instagram da erişim engeli cezasına çarptırılmasına rağmen mobil uygulaması kaldırılmadığıda göze çarptı.

Discord'un erişim engelinin devam ettiği süreçte App Store'dan silinmesi, birçok kullanıcıda şaşkınlığa yol açtı. Halihazırda Discord uygulamasını kullananlar, VPN​ (Sanal Özel Ağ) yazılımları aracılığıyla erişim sağlamayı sürdürebiliyordu. Ancak yeni kullanıcılar, App Store üzerinden uygulamayı indiremedikleri için platforma erişim sağlayamayacaklar.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading