Elektrikli kamyonu yollarda görebilecek miyiz? Tesla Semi Avrupa pazarına çıkıyor: Türkiye satışı söz konusu mu?

Elektrikli kamyonu yollarda görebilecek miyiz? Tesla Semi Avrupa pazarına çıkıyor: Türkiye satışı söz konusu mu?

Elon Musk, Tesla Semi'yi Avrupa pazarına sunuyor. Elektrikli kamyonun Berlin Gigafactory'de üretileceği açıklandı. Tesla, yeni çıkardığı elektrikli kamyonla gündeme geldi. Peki Türkiye için satışa sunulacak mı?   

Teknoloji

16.10.2024, 18:28

Tesla Semi, 2017 yılında tanıtıldı ve uzun bir bekleyiş sonrası 2022'nin sonlarında sınırlı üretime geçilmişti. Elon Musk​'ın yaptığı açıklamalara göre elektrikli kamyon küresel pazara açılmaya hazırlanıyor. Başlangıçta 2020 yılında piyasaya çıkması beklenen ancak çıkış tarihinin ertelenmelere uğrayıp geciken Tesla Semi, 2025 yılı sonunda geniş çaplı seri üretime geçeceği açıklandı. 2026'da çok daha ulaşılabilir bir hale geleceği düşünlüyor.

Togg almak isteyenlere müjde! Sıfır faizli kredi! Togg almak isteyenlere müjde! Sıfır faizli kredi! Haberi Görüntüle

KÜRESEL PAZARDA YER BULACAK

2023 Ekim ayında itibaren 70 adet üretilen araç, PepsiCo gibi büyük firmalara teslim edilmişti. Bununla birlikte, sınırlı üretim kapasitesi, Tesla'nın henüz en az sayıda ürettiği araç olan Semi'nin, geniş çaplı üretime geçmesiyle bu sayı hızla artacak. 

Ünlü milyarderden şok açıklama! Bill Gates, yapay zeka konusunda uyarıda bulundu Ünlü milyarderden şok açıklama! Bill Gates, yapay zeka konusunda uyarıda... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SATIŞI OLACAK MI?

Elon Musk, yaptığı açıklamada Tesla Semi'nin ilerleyen yıllarda Almanya'nın Berlin kentindeki fabrikada da üretiminin yapılacağını söyledi. Berlin Gigafactory'de üretim yapılması durumunda, Tesla Semi Avrupa pazarında yer bulmuş olacak. Beklentiler ise aracın Türkiye pazarında da satışa sunulacağı yönünde ilerliyor.

YouTube'dan beklenmedik hareket! Shorts videoları kısmı güncellendi YouTube'dan beklenmedik hareket! Shorts videoları kısmı güncellendi Haberi Görüntüle

 SEMI KAMYONETİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Elektrikli kamyon Tesla Semi, arka aksa yerleştirilen bağımsız üç motorla güç sağlıyor. Boş durumdayken 0'dan 100 km/sa hıza sadece 5 saniye içinde ulaşabiliyor. Yüklü haldeyken ise bu hızlanmayı 20 saniyede tamamlayabildiği açıklandı.

ABD'de büyük kriz! 13 eyaletten TikTok'a şok dava: Çocukların ruh sağlığı tehlikede ABD'de büyük kriz! 13 eyaletten TikTok'a şok dava: Çocukların ruh... Haberi Görüntüle

TESLA SEMİ ÖZELLİKLERİ

"Regen" adlı sistem sayesinde fren pedalına basma gereksinimini azalacak. Tesla Semi, 480 km ve 800 km menzil sunan iki farklı batarya seçeneğiyle kullanıcıya sunulacak. Üç yıl içerisinde 200 bin dolara kadar yakıt tasarrufu sağlayacağı düşünülen kamyon, özellikle büyük firmalarında ilgisini çekiyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading