Elon Musk davalardan nefes alamıyor! Eski Twitter yöneticilerinden büyük isyan

Elon Musk davalardan nefes alamıyor! Eski Twitter yöneticilerinden büyük isyan

Elon Musk, Twitter’ı aldığından beri davalardan nefes alamıyor. Bu davalara yeni bir tanesi daha eklendi. İşte haberin devamı…

Teknoloji

13.10.2024, 14:41

Twitter'ın eski yöneticileri işten çıkarıldıklarından sonra 200 milyon dolar değerindeki tazminatlarını alamadıklarını iddia ettiler. Eski yöneticiler, sürecin yavaşlaması için kasıtlı ve bilerek ödemelerin yapılmadığı söylüyorlar.

Elon Musk, 2022 yılında Twitter’ı aldıktan sonra işten çıkardığı birçok üst yöneticiler tarafından dava edildi. Twitter eski CEO'su Parag Agrawal, eski CFO Ned Segal ve Hukuk İşleri Müdürü Vijaya Gadde gibi isimlerin olduğu grup, yaklaşık 200 milyon dolarlık tazminat istiyorlar.

KIDEM TAZMİNATLARINI ALAMADIKLARINI SÖYLEDİLER

Mahkemeye sunulan ifadede yöneticiler, işten çıkarıldıktan sonra kendilerine ödenmesi gereken kıdem tazminatların bilerek Elon Musk tarafından bilinçli olarak reddedildiği ifade ediliyor. Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecinde anlaşmayı onaylayan yöneticilere misilleme olarak bu hareketin yapıldığı savunuluyor. Eski yöneticilerin bir diğer iddiası, Musk'ın tazminat haklarıyla ilgili belgelerin paylaşılmasını engellediği yönünde olduğu söylendi.

MUSK BİLEREK Mİ DAVAYI UZATIYOR?

Açılan davada, ünlü milyarder tarafından haksız yere ve geçerli bir sebep göstermeden işten kovulduklarını söyleyen yöneticiler, yasal olarak hakları olan kıdem tazminatı hakkını alamadıklarını ifade ettiler. Bu durum Musk'ın ödememek için süreci bilerek yavaşlattığını ve hukuki masraflardan kaçınmaya çalıştığını ileri gidildiği hakkında fikirler ortaya atılıyor.

Şu ana kadar Elon Musk tarafında konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Diğer taraftan, X'in değerinin Musk'ın satın aldığı dönemle karşılaştırıldığında yüzde 80 oranında düştüğü raporlarda açıklanıyor. Yöneticiler, Musk şirketin mevcut mali durumu nedeniyle tazminatları ödeyemeyeceği konusu üzerinde duruyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading