En iyi 10 üretken yapay zeka aracı: Listenin başındaki isim şaşırttı

En iyi 10 üretken yapay zeka aracı: Listenin başındaki isim şaşırttı

Günümüzde artık yapay zeka araçları çok sık kullanılıyor. Birçok teknoloji şirketi kendi yapay zeka botunu tasarlayacak hale geldi. Peki bu yapay zeka araçlarından en çok hangisi kullanıyor? İşte haberin devamı...

Teknoloji

15.10.2024, 15:34

En çok kullanılan 10 üretken yapay zeka aracı, World Bank Group'un paylaştığı raporlarla birlikte ortaya çıktı. Mart ayı itibarıyla bu araçlar 3 milyarı aşkın internet sitesi trafiği yarattı.  ABD merkezli sohbet botlarının olduğu listede, zirvede yer alan araç ismi şaşırttı.

ChatGPT​, Midjourney ve Claude gibi "kullanıcının talimatı doğrultusunda iş yapan" üretken yapay zeka​ araçları, toplamda milyarlarca kullanıcısına dijital ortamda hizmet veriyor. World Bank Group'un paylaştığı "Dünyada üretken yapay zekayı kim kullanıyor?" raporunun verisine göre, en iyi 40 üretken yapay zeka uygulaması, mart ayı verilerinini açıklanmasıyla 3 milyar ziyaret aldığı ortaya çıktı. Bu devasa trafik birçok yere ait gibi görünsede, büyük çoğunlu tek bir araca ait olduğu açıklandı.

Para kazanmak isteyenler buraya! İşte o uygulama sayesinde herkes zengin olacak Para kazanmak isteyenler buraya! İşte o uygulama sayesinde herkes zengin... Haberi Görüntüle

CHATGBT ŞAŞIRTMADI

Paylaşılan verilere göre, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT 2,3 milyar web sitesi ziyareti aldı. Diğer yapay zeka araçlarını geride bırakarak zirveye çıktı. Tek başına trafiğin yüzde 82,5'ine hakim olan yapay zeka aracı, bu popülerliğine rağmen Google'ın almış olduğu aylık toplam ziyaretin yalnızca 1/80'i kadar trafik çekebildiği söylendi.

YouTube'dan beklenmedik hareket! Shorts videoları kısmı güncellendi YouTube'dan beklenmedik hareket! Shorts videoları kısmı güncellendi Haberi Görüntüle

GOOGLE GEMINI İKİNCİ SIRADA

Bir dönem Bard adıyla ortaya çıkan Google'ın üretken yapay zeka aracı Gemini, 133 milyon ziyaretçi sayısıyle listede ikinci sırada yer aldı. Gemini geçen sene piyasaya sunuldu. İlk başlarda yapay zeka aracı sınırlı sayıda dil desteğine sahipti. Artık Türkçe dahil olmak üzere 40'tan fazla dilde konuşabiliyor.

Listenin Üçüncü sırasında 43 milyon ziyaretle POE yer aldı. Dördüncü sırada 40,2 milyon ziyaretle Perplexity, beşinci sırada da 32,3 milyon ziyaret trafiğiyle Claude yer aldı. Listenin geri kalanındanki araçlar ve ziyaret sayıları şu şekilde sıralandı:

DeepAI: 31,1 milyon

Copilot: 26,2 milyon

Midjourney: 24,7 milyon

Prezi: 18 milyon

Nightcafe: 13,9 milyon

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading