Google Haritalar'da sahte yorumlar ifşa edilecek!

Google Haritalar'da sahte yorumlar ifşa edilecek!

Google Haritalar, geçen günlerde bir açıklama yaptı. Artık sahte yorumların önüne geçeceğini duyurdu.  

Teknoloji

30.09.2024, 18:21

Google, Haritalarda son günlerde artan sahte yorumların önüne geçmeye karar verdi. Artık birçok işletmenin sayfasında yer alan sahte yorumlar ifşalanacak. Öncellikle bir uyarı mesajı gönderilecek ve mesaj kaldırılacak. Daha sonra sayfaya kısıtlama getirelecek. 

Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi gönderecek ama tek engel ABD seçimini kazanacak kişinin kim olacağı Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi... Haberi Görüntüle

İŞLETMELER DİKKATLİ OLMALI

İşletme sayfaları artık dikkatli olacak. Hesapların yaptırdığı sahte yorumlar Google' nin radarına takılacak. Bu sayede yapılan sahte etkileşimin önüne geçilmiş olunacak. 

İşletme profillerine ise yorumları geçici olarak kaldırma, yeni yorum veya puanları engelleme ve sahte yorumları silinen profillerde bir uyarı mesaj gösterme gibi kısıtlama özellikleri gelecek.

Bu uyarılar, "Bu işletmeden sahte yorumlar kaldırıldı" şeklinde olacak. Bu sayede kullanıcılar yanıltıcı içeriklere karşı korunacak.

Apple, yapay zeka özelliği ile dikkat çekti! Almanya daha bu özelliği tanıyamadı Apple, yapay zeka özelliği ile dikkat çekti! Almanya daha bu... Haberi Görüntüle

SADECE BİRLEŞİK KRALLIKTA UYGULANACAK 

2021 yılında Google, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) tarafından sahte yorumlarla ilgili olarak eleştiri almıştı. O zamandan bu yana sahte yorumlara karşı mücadele etmeye başladı. En son çareyi işletme profillerine geçici kısıtlamalar getirmekte buldu. Bu kısıtlamalar arasında yeni yorumların veya puanlamaların engellenmesi, mevcut yorumların kaldırılması ve sahte yorumların kaldırıldığını belirten özelliklerin geldiği belirtiliyor.

 

Google'ın "Sahte Etkileşim" politikasını ihlal eden işletmelere, o konu hakkında e-posta yoluyla bilgilendirilecek. İşletmeler, karara itiraz etme hakkına sahip olacak. 

Şu an sadece Birleşik Krallık'ta uygulamaya konuldu. Google'ın destek sayfasını güncellemesiyle daha çok yaygınlaşması bekleniyor. Ancak, bu uyarıların küresel olarak ne zaman kullanılabileceği hakkında bir bilgi yok. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading