Yandex Metrica

Google, Microsoft'a savaş açtı! Haksız rekabet AB Komisyonu'nda

Google, Microsoft'a savaş açtı! Haksız rekabet AB Komisyonu'nda

Google, Microsoft'un bulut bilişim sektöründeki rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle Avrupa Birliği Komisyonu'na başvurdu. Şikayet, Microsoft'un pazar hakimiyetini kötüye kullanarak rakiplerini dışladığı iddialarını içeriyor.

Teknoloji

25.09.2024, 18:35

Google, Microsoft'a karşı rekabet hukukunu ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na resmi bir şikayette bulundu. Dünyanın en büyük yazılım üreticisi Microsoft’un, Windows sunucusu ve diğer yazılımlarındaki hakimiyetini kullanarak, müşterilerini kendi bulut platformu Azure’a yönlendirdiği iddia ediliyor.

Google’a göre, Microsoft'un bu stratejisi kısıtlayıcı lisans koşulları ve ayrımcı fiyatlandırmalarla destekleniyor. Şikayette, Microsoft'un rekabeti engelleyici bu adımlarının, diğer bulut sağlayıcılarına yönelen müşterileri cezalandırmaya yönelik olduğu vurgulandı. Uygulanan strateji Microsoft’un bulut bilişim sektöründeki büyümesini hızlandırırken, rakiplerinin pazarda zorlanmasına yol açıyor.

iPhone 16'nın en ucuza satıldığı ülkeler belli oldu! Türkiye sıralamada kaçıncı? iPhone 16'nın en ucuza satıldığı ülkeler belli oldu! Türkiye sıralamada... Haberi Görüntüle

MICROSOFT'UN PAZAR GÜCÜ MERCEK ALTINDA

Google, özellikle Microsoft'un Windows sunucusundaki pazar gücünü kullanarak rekabeti zayıflattığını ileri sürüyor. Şikayete göre, Microsoft bu gücünü adil rekabete olanak tanımak yerine rakip sağlayıcıları seçen müşterileri cezalandırmak için kullanıyor. Özellikle bulut bilişim sektöründe rekabete aykırı olarak değerlendirilen lisans koşulları, rakiplerin pazar payını artırmalarını zorlaştırıyor.

Microsoft, bulut bilişim alanında kısa sürede büyük bir ilerleme kaydederken, Google'ın bu sektörde beklenen performansı gösterememesi şikayetin ardındaki itici güç olarak değerlendiriliyor. Analistler, Google’ın bu hamlesini, sektördeki dengeleri değiştirmeye yönelik stratejik bir adım olarak yorumluyor.

Google’ın AB Komisyonu’na yaptığı şikayet, şirketin Microsoft’a yönelik ilk resmi şikayeti olarak da dikkat çekerken, bu gelişmenin bulut bilişim sektöründeki rekabet koşullarını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading