Yandex Metrica

Google'ın Wear OS 5'i tanıttı! Yeni sürüm herkesi şaşırttı

Google'ın Wear OS 5'i tanıttı! Yeni sürüm herkesi şaşırttı

Google, yeni Wear OS 5 akıllı saatlerin pil ömrünü uzatıyor. Google, yeni çıkan akıllı saatler hakkında açıklamada bulundu.   

Teknoloji

26.09.2024, 15:58

Yeni işletim sistemiyle birlikte maraton gibi uzun süreli kullanımlarda yüzde 20 daha enerji harcıyor. Bu sayede geliştiricilere daha verimli uygulamalar oluşturmaları için fırsat tanıyor.

Google, I/O geliştirici konferansında akıllı saatin tanıtımı yapıldı. Wear OS 5'i, platforma gelecek yeni özellikler ve iyileştirmeler hakkında açıklamada bulunuldu. Şirket, bu sürümü henüz kullanıma sunmadı. Hazır olmayan bu sürüm geliştirici ön izlemesi, pil ömründe önemli iyileştirmeler gibi özellikler içeriyor. 

Örneğin, Wear OS 5, bir maraton koşarken, bir alt modeli olan Wear OS 4'e göre yüzde 20 daha az enerji tüketecek. Google,  yeni çıkaracağı sürümde geliştiricilere daha verimli uygulamalar oluşturmaları için pil ve enerji tasarrufu konusunda çalıştı.

Watch Face Format'ta yeni özellikler sunumaya başlayan Google, geliştiricilerin farklı türde bilgi gösteren saat yüzleri oluşturmasını sağladı. Bu güncelleme sayesinde hava durumu, sıcaklık ve yağmur ihtimali gibi bilgileri anında gösteren uygulamalar yapılabilecek.

 Şirket sadece bununla kalmayıp, "hedef ilerlemesi" gibi kullanıcının bir hedefi olduğu ancak bunu aşabileceği veriler ve "ağırlıklı unsurlar" gibi belirli veri alt kümelerini temsil edebilen türler bulunduğu bir sürüm geliştirdi. Platform sayesinde Google'ın Health Connect API'si, uygulamaların yalnızca arka planda çalışırken bile kullanıcı verilerine erişmesini sağlayacak.

 Kullanıcıların son 30 gündeki sağlık bilgilerine erişimini sağlayacak. Ancak bu özellikleri kullanmak için kullanıcılardan izin talep edilecek. Wear OS 5'in Health Services API'si, koşu gibi aktiviteler için yeni veri türlerini desteklemekte. Yere temas süresi ve adım uzunluğu gibi verileri depolayabiliyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading