Yandex Metrica

Instagram mı, X mi yoksa Facebook mu? Kullandığınız sosyal medya platformu kişiliğinizi gösteriyor

Instagram mı, X mi yoksa Facebook mu? Kullandığınız sosyal medya platformu kişiliğinizi gösteriyor

Sosyal medya üzerinden sosyalleşmek son yılların en meşhur iletişim şekli. Ancak birden çok platform olmasına rağmen insanlar zevklerine uyan birini daha sık kullanıyor. Kitle İletişim Uzmanı Steffen Krüger'e göre tercih ettiğimiz sosyal medya platformu ruh halimizin aynası. 

Teknoloji

20.09.2024, 13:59

Son yıllarda sosyal medya kullanımı artıyor. 

Bu noktada birden çok platform var. 

Ancak çoğu insan sadece birine daha çok vakit ayırıyor. 

Aslında bunun psikolojik bazı nedenleri var. 

Oslo Üniversitesi'nden Kitle İletişim Uzmanı Steffen Krüger'in yakın zamanda yaptığı araştırmaya göre, her gün kullandığımız dijital platformlar sadece iletişim araçları değil, aynı zamanda ruh halimizin de aynası.

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

Evdeki televizyonunuza dikkat edin! Eğer donarsa, bakın aslında ne oluyor... Evdeki televizyonunuza dikkat edin! Eğer donarsa, bakın aslında ne oluyor... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM

Krüger'in araştırmasına göre Instagram, narsist eğilimlere sahip kişilerin ilgisini çekiyor.

Fotoğrafların ve hikayelerin sürekli görülmesi, beğeniler yoluyla onaylanma ihtiyacıyla birleştiğinde, tanınma ve kabul edilme arzusunu güçlendirebiliyor.

Uzman, sürekli mükemmel görünüm ve onay arayışının sadece yüzeysel bir ihtiyaç olmadığını, aynı zamanda daha derin güvensizliklerle ve sosyal kabul ihtiyacının neden olduğu kaygıyla da bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu'dan sosyal medyada itibar suikastı uyarısı: 'Operasyon aygıtına dönüşmeye başladı' Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu'dan sosyal medyada itibar suikastı... Haberi Görüntüle

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

FACEBOOK

Eğer tercihiniz Facebook ise, çoğu zaman arkadaşlarınıza sevgi ve destek göstermeye hazır bir yapınız olduğu söylenebilir.

Krüger, Facebook'u duygusal bağlantı ihtiyacını güçlendiren ve beğeniler yoluyla sevginin onaylanmasını güçlendiren bir platform olarak tanımlıyor. 

Ancak bu, anlamlı bir iletişim ve eleştirel düşünmenin eşlik etmediği durumlarda sürekli onaylamanın sinir bozucu olabileceği bir sevgi döngüsü yaratabiliyor.

Facebook'taki varlığınızın sizi sürekli bir olumlu duygu döngüsü içinde tuttuğunu düşünüyorsanız, bu, sürekli bir onay kaynağı aradığınız anlamına gelebilir.

Chrome kullanıcıları dikkat! Bu gece yarısına kadar vaktiniz kaldı: Kişisel verileriniz tehlikede! Chrome kullanıcıları dikkat! Bu gece yarısına kadar vaktiniz kaldı: Kişisel... Haberi Görüntüle

Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara yönlendirme, uyuşturucu, kumar ve bahis... Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara... Haberi Görüntüle

YOUTUBE

YouTube'da saatlerce vakit geçirenler için platform, bilgi ve eğlencenin beslenme tüpü görevi görebilir.

Krüger, YouTube'u sürekli olarak tükettiğinizden daha fazlasını sunan ve bağımlılık eğilimlerini körükleyen bir restorana benzetiyor. 

Bu, sürekli eğlence veya bilgi ihtiyacınızın, içsel bir ihtiyacı veya eksikliği doldurma arzusuyla bağlantılı olduğu anlamına gelebilir. 

Kendinizi aşırı içerik tüketirken buluyorsanız, bu daha zor duygusal sorunlardan kaçınma girişimini yansıtıyor olabilir.

GTA 6 bekleyenlere büyük hayal kırıklığı! Rockstar öyle bir süre verdi ki... GTA 6 bekleyenlere büyük hayal kırıklığı! Rockstar öyle bir süre... Haberi Görüntüle

WhatsApp uygulamasında çığır açacak yeni özellik! Diğer uygulamalardan mesaj gönderilecek WhatsApp uygulamasında çığır açacak yeni özellik! Diğer uygulamalardan mesaj gönderilecek Haberi Görüntüle

GOOGLE

Sık ziyaret ettiğiniz platform Google ise, kontrole ve doğru bilgiye güçlü bir ihtiyacınız olabilir.

Uzman, Google'da arama yapmanın nevrotik kontrol ve güvenlik ihtiyacıyla bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Her zaman doğru cevapları arıyorsanız, topladığınız bilgiler aracılığıyla etrafınızdaki dünyayı anlamaya ve kontrol etmeye çalışıyor olabilirsiniz. 

Bu sürekli bilgi ihtiyacı, kontrol ve istikrar bulmaya çalıştığınız iç güvensizliği yansıtıyor olabilir.

Akıl yürütebilen yapay zekadan inanılmaz başarı! Matematikten yüzde 83... Akıl yürütebilen yapay zekadan inanılmaz başarı! Matematikten yüzde 83... Haberi Görüntüle

X

X favori platformunuzsa, çevrimiçi varlığınızda daha eğlenceli ve yaratıcı olmak isteyebilirsiniz. 

Krüger, X'in kişiliğin eğlenceli ve yaratıcı yönlerini geliştirdiğini vurguluyor. 

Mizah ve yaratıcılıkla sohbet etmekten ve fikirlerinizi paylaşmaktan hoşlanıyorsanız, bu daha özgür ve daha yaratıcı yönünüzü ifade ettiğiniz anlamına gelebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading