Robot teknolojisi çığır açıyor! Suyun altında yürüyebilen robot köpek gerçek mi?

Robot teknolojisi gün geçtikçe büyük ilerleme kaydediyor. En son Tesla, optimus robotları tanıtmıştı. Şimdi ise MAB Robotics tarafından bir yenisi eklendi. Bu sefer robot köpek olarak piyasaya sunuldu. İşte haberin detayları...  

Teknoloji

16.10.2024, 17:50

MAB Robotics tarafından Honey Badger isimli robot köpek tanıtıldı. Bu köpek sadece normal yürümekle kalmıyor, ayrıcı suyun altında aynı performansı sağlayabiliyor. Sosyal medyada gündem olan videolar arasına robot köpeğin suyun altında yürüyüş videosuda katıldı.  Birçok kullanıcı korku filmlerini andıran video diyerek yorum yaparken, bazıları çok büyüleyici ve ürpertici olduğuna dair yorumlar yaptı. 

Oyun severlerin beklediği haber geldi! GTA 6 çıkış tarihi belli oldu Oyun severlerin beklediği haber geldi! GTA 6 çıkış tarihi belli... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA POPÜLER OLDU

Polonya merkezli şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı Honey Badger isimli robot köpek yepyeni bir yetenekle hayranlarının karşısına çıktı. Dört ayaklı robot köpek, artık suyun altında da yürüyebiliyor. Sosyal medyada paylaşılan videoda Honey Badger’in başarılı bir şekilde havuzda su altında sorunsuz yürüyüş yaptığını görebilirsiniz.  

Togg almak isteyenlere müjde! Sıfır faizli kredi! Togg almak isteyenlere müjde! Sıfır faizli kredi! Haberi Görüntüle

SU ALTI PROJELERİ İÇİN TASARLANDI

Bu tarz robotik sistemler, genel olarak su altında çalışmaya uygun değildir. Ancak videoda yer alan robot köpeğin gayet başarılı bir şekilde yürüyüşü herkesi şaşırttı. MAB’ın CEO’su Jakup Bartoszek tarafından robot köpek hakkında yapılan açıklamalarda, su altında kalmış bölgelerde denetim ve bakım işlemlerini yapmak için tasarlanıldığını söyledi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading