Rüyalarınızda konuşabileceksiniz! Bilim insanları açıkladı: İki kişi uyku halindeyken bu mümkün

Rüyalarınızda konuşabileceksiniz! Bilim insanları açıkladı: İki kişi uyku halindeyken bu mümkün

Bilim insanları yaptığı bu çalışmayla teknoloji dünyasına ışık tutuyor. Yaptıkları çalışmayla birlikte artık uyku halindeyken konuşabileceksiniz. İki kişinin uyku halinde olup diyalog haline geçmesi herkesi şaşırttı!İşte haberin detayları...

Teknoloji

15.10.2024, 18:56

Merkezi Kaliforniya olan ABD'de bulunan bir Amerikan start-up şirketi bünyesindeki araştırmacılar, bilinçli rüyaların iletişimi yeni bir boyuta taşıdılar. Artık uyurken bile iletişim halinde olabileceksiniz. "Başlangıç" filmini anımsatan bu deneyde iki kişi, içinde sunucu, cihaz ve sensörlerin bulunduğu özel olarak tasarlanmış bir ekipmanla birlikte bilinçli rüyalar gördü. Daha sonrasında basit bir iletişim haline geçildi.

Şirket, REM uykusunun insanların kendilerini görebilecekleri, duyabilecekleri, dokunabilecekleri, koklayabilecekleri, tadabilecekleri, zevk ve acıyı deneyimleyebilecekleri ve hatta vücutlarını ve cinsiyetlerini değiştirebilecekleri tamamen gelişmiş bir gerçekliğe kapılmalarına olanak sağlayacak bir çalışma yaptığını iddia ediyor. 

Youtube kullanıcılarını çileden çıkaracak karar açıklandı! Reklam kaçışı bitecek Youtube kullanıcılarını çileden çıkaracak karar açıklandı! Reklam kaçışı bitecek Haberi Görüntüle

İLK ADIMLAR ATILDI

24 Eylül'de yapılan yakın tarihli bir deneyde, katılımcılar evlerinde uyurken, özel olarak geliştirilen bir cihaz, beyin dalgalarını ve diğer polisomnografik verileri uzaktan takip etti. Sunucu, ilk katılımcının bilinçli bir rüya görmeye başladığını tespit ederken, rastgele bir Remmyo kelimesi (şirketin araştırmacıları tarafından geliştirilen, sensör tarafından algılanan bir rüya dili) üretti. Bunu ona kulaklık aracılığıyla gönderilmesini sağladı. Katılımcı daha sonrasında kelimeyi rüyasında tekrarladı.  Onun tepkisi kaydedilip sunucuda veri olarak kaydedildi. İkinci katılımcı sekiz dakika sonra kendisi bilinçli bir rüya görmeye başladı. Uyandığında ise onay verdiği kayıtlı mesajı aldı. 

Şirket, iki kişinin daha rüyaları aracılığıyla sunucuyla diyaloğa geçebileceğini duyurdu. Bu başarıya yaklaşık beş yıllık araştırma ve geliştirme sonrasında ortaya çıktı. REMspace'in bir sonraki hedefi bilinçli rüyalarda gerçek zamanlı iletişimi sağlamak olacak. 

Şirketin başarısı hakkında yorumu: 

"Dün rüya iletişimi bilim kurgu gibi görünüyordu. REMspace'in kurucusu ve CEO'su Michael Raduga, "Yarın bu o kadar sıradan olacak ki, bu teknoloji olmadan hayatlarımızı hayal bile edemeyeceğiz" dedi.

Raduga, bunun hayal dünyasındaki iletişim ve etkileşime dair düşünce şeklimizin yeniden şekilleneceğini söyledi. Bu ticari uygulamaların gelişmesinin önünü açtığını vurguladı. Daha sonra yapay zeka gibi çok fazla popüler olacağınında altını çizdi. Daha sonrasında şu sözlerle devam etti:

"Bu nedenle REM uykusu ve buna bağlı bilinçli rüya gibi fenomenlerin yapay zekadan sonra bir sonraki büyük endüstri olacağına inanıyoruz " diye ekledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading