DOLAR

34.21

%0.33 expand_less

EURO

37.12

%0.04 expand_less

ALTIN

2978.70

%0.9 expand_less

BIST

9002.34

%0.52 expand_less

BTC ($)

67910.94

%1.47 expand_less

Steam yeni güncellemeyle karşınıza geliyor! Artık oyunları satın alma devri yok oluyor

Steam yeni güncellemeyle karşınıza geliyor! Artık oyunları satın alma devri yok oluyor

Popüler oyun platformu olan Steam, alışveriş sepetinde artık yapılan satın alımlar konusunda önemli bir yeniliğe gideceğini açıkladı. Platform kullanıcıları, bir satın alımın oyun için değil, sadece kullanım lisansı için olduğuna dair bilgilendirilme uyarısını görecek.  

Teknoloji

11.10.2024, 18:53

Steam​, mağazasındaki satın alımların yalnızca bir lisansla sınırlı olduğunu belirten bir uyarı mesaji yayınlamaya başladığını duyurdu. Kullanıcılar artık ödeme adımına geçmeden önce, Steam'de yaptıkları oyun satın alımlarının sadece "lisans" hakkı iççin ücret ödendiği bilgisi hakkında bir uyarıyla karşılaşacak. 

Rüyalarınızda konuşabileceksiniz! Bilim insanları açıkladı: İki kişi uyku halindeyken bu mümkün Rüyalarınızda konuşabileceksiniz! Bilim insanları açıkladı: İki kişi uyku halindeyken bu... Haberi Görüntüle

"SATIN AL" ARTIK YOK  

Geçtiğimiz ay Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Steam ve PS Store gibi dijital ortamların, satın alımların yalnızca bir lisansla sınırlı olduğunu belirtti. Hatta kullanıcılara içeriğin gerçek mülkiyetini vermediğini anlatan bir yasayı imzaladı.

Para kazanmak isteyenler buraya! İşte o uygulama sayesinde herkes zengin olacak Para kazanmak isteyenler buraya! İşte o uygulama sayesinde herkes zengin... Haberi Görüntüle

İÇERİKLERİN HEPSİNDE GEÇERLİ 

Platformda yer alan oyunlar, müzikler, filmler, e-kitaplar gibi içeriklerin satın alınması durumunda geçerli olacak yasa, kalıcı çevrim dışı indirmeleri kapsamıyor. Geçtiğimiz aylarda Ubisoft'un, sunucularını kapattıktan sonra The Crew oyununu oyuncuların kütüphanelerinden silmesi gündeme geldi. Bu olay kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.Dijital pazarlarda satılan içeriklerin sahipliğinin gerçekten kullanıcıların elinde olup olmadığına dair tartışmalar bu olaydan sonra patlak verdi.

Apple beklenen haberi verdi! Bu güncelleme sayesinde artık değiştirilebilecek Apple beklenen haberi verdi! Bu güncelleme sayesinde artık değiştirilebilecek Haberi Görüntüle

KULLANICILAR YENİ KARARA ŞAŞKIN!

Steam'in yeni uyarısı, Kaliforniya'nın yasasına uyum sağlamak amacıyla atılan ilk adımlardan biri olduğu görülüyor. Bu yasa, sadece platformların kullanıcılara içeriğin gerçek mülkiyetini vermediğini belirtmelerini zorunlu kılmakla kalmıyor. "Satın Al" (Buy, Purchase) gibi ifadelerin kullanılmasını da izin vermiyor.Steam, yeni uygulanan yasayla birlikte kullanıcılara şu uyarıyla karşılık veriyor: 

"Steam'de dijital bir ürün satın alınması, o ürün için bir lisans​ sağlar."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading