Teknoloji dünyasında büyük adım! Robotaksi yolculuğu başlıyor: Direksiyon, pedal derdi yok

Elon Musk, tekonoloji meraklıların uzun süredir beklediği haberi verdi. Musk, otomobil sektöründe yeni bir devrime imza attı. Yeni çıkaracağı "Robotaxi" modelini tanıttı.   

Teknoloji

11.10.2024, 13:05

Tesla CEO'su Elon Musk, geleceğin ulaşım aracı olacağı düşünülen Cybercab isimli prototip modeli tanıttı. Bu modelin Tesla’yı yeni bir döneme taşıyacağını söyledi. Robotaxi projesinin temelinde araçların bu sayede daha çok çalışabileceğini söyleyen Musk,  "Zamanın büyük çoğunluğunda arabalar hiçbir şey yapmıyor. Ama otonom olurlarsa, beş kat, belki de 10 kat daha fazla kullanılabilirler" dedi.

Togg almak isteyenlere müjde! Sıfır faizli kredi! Togg almak isteyenlere müjde! Sıfır faizli kredi! Haberi Görüntüle

TASARIMI DİKKAT ÇEKTİ

Düzenlenen etkinlikte Tesla CEO'su Elon Musk, iki kapılı Robotaxi'yi büyük bir heyecanla tanıttı. Martı kanatlarıyla dikkat çeken aracın direksiyon, gaz ve fren pedallarının olmadığı fark edildi. Tamamen otonom elektrikli araçlar 2 yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyor. 

Ünlü milyarderden şok açıklama! Bill Gates, yapay zeka konusunda uyarıda bulundu Ünlü milyarderden şok açıklama! Bill Gates, yapay zeka konusunda uyarıda... Haberi Görüntüle

SATIŞ FİYATI BELİRLENDİ

Cybercab adı verilen Robotaxi'yle sahneye çıkıp ve tanıtıma başlayan Musk, üretimin 2026'da başlayacağını duyurdu.  Robotaxi, fiyatından bahseden Musk, 30 bin dolardan daha ucuz fiyata satılacağını açıkladı.

En iyi 10 üretken yapay zeka aracı: Listenin başındaki isim şaşırttı En iyi 10 üretken yapay zeka aracı: Listenin başındaki isim... Haberi Görüntüle

OTONOM ARAÇ KOLAYLIĞI GELİYOR

Otonom elektrikli araçları düzenlenen etkinlikte tanıtmak için 50 araç getirdiğini söyleyen Musk, "Zamanın büyük çoğunluğunda arabalar hiçbir şey yapmıyor. Ama otonom olurlarsa, beş kat, belki de 10 kat daha fazla kullanılabilirler. Otonom gelecek burada. Bu gece burada 50 adet tamamen otonom aracımız var. Model Y'leri ve Cybercab'i göreceksiniz. Hepsi sürücüsüz" ifadesini kullandı.

TikTok'un büyüsü belli oldu! Sızdırılan dava belgeleri: 35 dakikanın yeterli olacağını savunuyor TikTok'un büyüsü belli oldu! Sızdırılan dava belgeleri: 35 dakikanın yeterli... Haberi Görüntüle

PRİZ KULLANIMI SON BULACAK

Cybercab zaman içinde mil başına 20 sente mal olacak şekilde tasarlandı.  Bu araçlarda endüktif şarj cihazları kullanacak. Bu sayede herhangi bir priz kullanımı olmayacak. Ayrıca seyahat sırasında sorun yaşamadan yalnızca kameralara ve yapay zekayla güvenli şekilde seyahat edecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading