Ucuz Tesla yolda! 2025'te piyasaya çıkacak: Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Ucuz Tesla yolda! 2025'te piyasaya çıkacak: Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Elon Musk her geçen gün Tesla şirketiyle birlikte gündeme daha çok geliyor. En son yaptığı etkinlikte elektrikli otobüs ve taksiyi tanıtmıştı. Şimdi ise 2025 yılının en uygun fiyatlı elektrikli araç modelini sunmaya hazırlanıyor.   

Teknoloji

25.10.2024, 12:03

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi şirketi Tesla, 2025 yılında daha fazla müşteriye ulaşmak için çalışmalara başladı. Şirket yeni yıldan itibaren yollarda daha çok elektrikli araç görmek için ucuz otomobilleri piyasaya süreceğini açıkladı. 

Instagram'dan heyecanlandıran haber! Güvenlik özelliklerinde değişime gidiliyor Instagram'dan heyecanlandıran haber! Güvenlik özelliklerinde değişime gidiliyor Haberi Görüntüle

ÜRETİM MALİYETİ DÜŞÜYOR

Tesla 3. çeyrek hissedar mektubunda daha önce Musk'ın ipucunu verdiği planı teyit ederek , "2025'in ilk yarısında piyasaya sürmeye başlayacağımız daha uygun fiyatlı modeller de dahil olmak üzere yeni araç tekliflerimiz için hazırlıklar devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Ancak, bu satırdan hemen önce önemli bir noktaya dikkat çekti. Tesla, "Araç başına satılan mal maliyetimiz (COGS) 35,100 dolar ile şimdiye kadarki en düşük seviyesine geriledi"dedi. Şirket bu COGS'yi daha da düşürdükçe, daha düşük maliyetli bir Tesla üretmek ve satmak bu sayede daha kolay hale geliyor.

Bu plan çerçevesinde daha küçük ve az geişmiş teknolojiye sahip bir araç tasarlamak maliyeti düşürüyor. Bu sayede uygun fiyatlı araçlar için talep artacak. 

Apple beklenen haberi verdi! Bu güncelleme sayesinde artık değiştirilebilecek Apple beklenen haberi verdi! Bu güncelleme sayesinde artık değiştirilebilecek Haberi Görüntüle

ELEKTRİKLİ ARACA ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Şirketen gelen bu açıklama sonrası elektrikli araç piyasasında heyecana neden oldu. Yeni araçların üretimi için Gigafactory tesislerini kullanacağı belirtilsede bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Üretim planlarının 2025 yılında hız kazanması sayesinde Tesla bu sayede, birçok kişi için elektrikli araçlara erişebilirliği kolay hale getirebilecek.  Diğer otomotiv devlerinin bu haber sonrası aynı adımı atması herkes tarafından bekleniyor.  

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading