Sitede Ara

Ünlü milyarderden şok açıklama! Bill Gates, yapay zeka konusunda uyarıda bulundu

Ünlü milyarderden şok açıklama! Bill Gates, yapay zeka konusunda uyarıda bulundu

Microsoft kurucusu Bill Gates, bir podcast yayına katıldı. Ünlü milyarder katıldığı yayında yapay zeka hakkında açıklamada bulundu. Podcast yayını sırasında, kendisinin günlük hayatta yapay zekayı kullandığını itiraf etti. Yapay zekayı aktif kullanan Gates, yapay zekanın tehlikeli yanlarından bahsetti.

Teknoloji

06.10.2024, 17:44

Ünlü milyarder Bill Gates, ABD'li gazeteci Kara Swisher'ın podcast yayınına katıldı. Gates, yapay zeka gelişimini olumlu olarak değerlendirdiği kadar, bu ilerlemelerin beraberinde getirebileceği tehlikelerden de açıkladı.

YAPAY ZEKANIN TEHLİKELİ BOYUTU

Yayın sırasında Gates'in ilk kaygısı, yapay zekanın kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilme potansiyelinin olmasaydı. Siber suçlar, biyoterörizm ve savaş gibi alanlarda yapay zekanın kötü amaçlar için kullanıma açık olduğuna dikkat çeken Gates, potansiyel tehditlerin önüne geçebilmek için koruyucu yapay zeka sistemlerini geliştirmenin gerekli olduğunu söyledi.

KONTORLÜ KAYBEDERSEK NE OLUR?

İkinci olabilecek durum hakkında konuşan Gates, yapay zekanın iş dünyasındaki hızlı değişim nedeniyle kitlesel iş kaybına yol açması. Ancak Gates'in bu konudaki yaklaşımı daha çok işin niteliğiyle alakalı, insanların tamamen işsiz kalmasından değil de daha çok, başka görevler üstleneceklerine ve çalışma saatlerinin kısalacağına inandığını söyledi.

Ünlü milyarderin üçüncü korkusu, yapay zeka üzerindeki kontrolün kaybedilmesi halinde ortaya çıkacak olan kaos. Bill Gates, kontrolün kaybedilmesini durumunda, diğer iki sorunla başa çıkmaktan daha zor olacağını düşünüyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading