Yapay zeka enerji tüketiminde zirveye ulaşıyor! Google'ın bulduğu çözüm: Doğa severleri ayağa kaldırabilir

Yapay zeka enerji tüketiminde zirveye ulaşıyor! Google'ın bulduğu çözüm: Doğa severleri ayağa kaldırabilir

Yapay zeka teknolojileri, gün geçtikçe açıklanamaz bir hal alıyor. Bu gelişmeler devam ederken bir  yandan kullanılan enerjinin hesabı yapılamılıyor. Google son yaptığı açıklamada yapay zeka için enerji desteği aldı. Bu destek birçok doğa severi ayağa kaldıracak önemde. İşte haberin detayları...  

Teknoloji

15.10.2024, 13:10

Teknoloji​ devi Google​, yapay zeka​ (YZ) uygulamalarının enerji ihtiyacını karşılamak için küçük modüler reaktörlerden (SMR) enerji satın almak amacıyla Kairos Power ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmayla Google, 2030 yılına kadar ilk küçük modüler nükleer enerji santrallerini devreye alacak. 2035 yılına kadar ek santrallerde kurulacak.

Yapay zeka enerji tüketiminde zirveye ulaşıyor! Google'ın bulduğu çözüm: Doğa severleri ayağa kaldırabilir Yapay zeka enerji tüketiminde zirveye ulaşıyor! Google'ın bulduğu çözüm: Doğa... Haberi Görüntüle

NÜKLEER ENERJİ TALEBİ 

Şirketler arasından gerçekleşen anlaşamada finansal detaylar ve santrallerin yeri daha açıklanmadı. Google, altı ila yedi santralden toplam 500 Megawatt (MW) güç satın almayı kabul ettiğini söyledi. Bunun da günümüz nükleer santraller üretimi için küçük çaplı olduğunu söyledi. Bu küçük çaplı üretiminin doğaya vereceği zarar ise tartışma konusu olarak gündeme geldi. Diğer yandan veri kaynağı için ihtiyaç olan enerjiyi karşılaması konsunda büyük bir önemli gelişme. Bu enerji desteği yetersiz olursa eğer, nükleer enerjiye daha fazla ihtiyaç duyulacak.

Bu açıklama sonrası Google'ın enerji ve iklimden sorumlu kıdemli direktörü Michael Terrell bir telefon görüşmesinde gazetecilere verdiği cevapta, "Nükleerin talebimizi karşılamada önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz, hem de günün her saati temiz bir şekilde" dedi. Şu an olarak başka bir açıklama geldi. Herkesin gözü tesisin nereye kuralacağı ve doğayı ne kadar etkileyeceği konusu gündemde tartşılıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading