Yapay zeka Türkiye'nin ticaretini kurtardı! 3 milyar liralık gümrük kaybını önledi

Yapay zeka Türkiye'nin ticaretini kurtardı! 3 milyar liralık gümrük kaybını önledi

Yapay zeka algoritamaları Türkiye'nin ticaretine destek veriyor. Yapay zeka tüm gümrük işlemlerinin risk analiz sürecinden geçmesine katkı sağlıyor. Yapay zeka'nın risk analizi sistemi sayesinde yasadışı ticaret engellenebiliyor.    

Teknoloji

21.10.2024, 17:59

Ticaret Bakanlığı, gümrüklerde artık risk analizi konusunda yapay zeka desteğiyle tespit yapabiliyor. 9 ayda gümrüklerden gelen ithal eşyada yaklaşık 3 milyar liralık vergi kaybının ortaya çıktığı anlaşıldı.  

Apple'dan şok haber geldi! İPhone almak için oluşan uzun kuyruklar son bulacak Apple'dan şok haber geldi! İPhone almak için oluşan uzun kuyruklar... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA SAYESİNDE PARA KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ!

Bakanlık tarafından paylaşılan yazılı açıklamada, risk analizi sayesinde yasadışı ticaretinin gümrüklerde tespit edilmesine büyük katkı sağladığı ifade edildi. Ticaret Bakanlığı, hızla gelişen yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak risk analizi çalışmalarının yeni bir boyuta taşınmasını sağladı.

Gümrüklerde yürütülen yapay zeka desteğiyle risk analizleri çalışmalarında 2024 yılının ilk 9 ayında gümrüklerden giriş yapmak üzere olan ithal eşyalarda yaklaşık 3 milyar TL’lik vergi kaybının ve teminatların eksik beyan edilmesi tespit edildi.

Bakanlık ayrıca  doğru bilgiye ve doğru hedefe ulaşmak için, hem diğer kamu kurumlarıyla hem de anlaşması olan ülkelerin gümrüklerinden elde edilen bilgi ve verileri risk analizi çalışmalarında kullanıyor. Bu sayede elde edilen verileri değerlendirebiliyorlar. Veri Madenciliği projesi ile gümrük ve dış ticaret alanlarında yüksek ölçekli veriyi, yapay zekâ algoritmaları ve ileri analitik modellemeler ile daha iyi analiz etmeyi sağlıyor. Yapay zeka  daha riskli alanları analiz edip, o noktalara yoğunlaşabiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading