Yandex Metrica

Sitede Ara

Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya çıktı

12 Nisan'da Antalya'da meydana gelen 1 kişinin hayatını yitirmesine neden olan teleferik faciasında yeni detaylar ortaya çıktı. Bilirkişi raporuna göre kabinleri taşıyan makaraların değiştirilmedi ve vidalar kontrol edilmedi. Soruşturma dosyasına giren ve bilirkişi heyetinin raporuna delil olan o görüntüler ortaya çıktı.

Gündem

04.05.2024, 00:30

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan günü meydana gelen teleferik faciasında 1 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı. Mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu 23 saat sürdü ve sağ salim herkes tahliye edildi. Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil 5 kişi tutuklanırken Türkiye'nin günlerce konuştuğu kazayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Teleferik kazası soruşturma dosyasına giren yeni görüntülere ulaşıldı. TRT Haber'de yer alan detaya göre; teleferik kabininin halatlar üzerinde ilerlemesini sağlayan makaraların değişmesi gerekiyordu. Ancak devrilen direğin birleşim yerindeki vidaların kontrolüne dair rapor bulunamadı. Bilirkişi raporuna göre teleferik kazasının ana nedeni bu ihmaller.

Bakanlık 'Makam aracı' manipülasyonlarına son noktayı koydu: Sözcü'nün algı operasyonu elinde patladı! Bakanlık 'Makam aracı' manipülasyonlarına son noktayı koydu: Sözcü'nün algı operasyonu... Haberi Görüntüle

YIPRANAN MAKARALAR VE VİDALAR BİLİRKİŞİ RAPORUNDA 

1 kişinin hayatını kaybettiği ve teleferik faciası sonrası bilirkişi olay yerini inceledi. Yapılan tespitlere göre teleferik kabini halat üzerinde giderken yıpranan makara kırıldı ve halatı sıyırdı. Bu esnada sıkışan kabin aniden durunca önce sallandı sonra direğe çarptı.

Kayseri'de diri fay hattı bulundu! Uzmanlardan korkutan açıklama Kayseri'de diri fay hattı bulundu! Uzmanlardan korkutan açıklama Haberi Görüntüle

VİDALAR KOPTU DİREK DEVRİLDİ

Çarpma sırasında kabinin altı parçalandı. Çarpmanın şiddetiyle sadece kabin değil direk de zarar gördü. O şiddetle birleşim yerlerindeki gevşeyen vidalar koptu ve direk devrildi. Bilirkişi heyeti de raporunda bu detay üzerinde durdu. Direk civatalarının kontrolünün yapıldığına, vidaların aşınmaya uğrayıp uğramadığına dair talimat formlarının bulunmadığına vurgu yapıldı.

2024-2025 ikinci öğretim kayıt  ücreti (katkı payı) ne kadar? 2024-2025 ikinci öğretim kayıt ücreti (katkı payı) ne kadar? Haberi Görüntüle

''BAKIM YAPILMADI YIPRANAN PARÇALAR DEĞİŞTİRİLMEDİ''

Tutuklu şüpheli, teleferik operatörü Serkan Yellice ilk ifadesinde direk makara lastikleri, rulmanlar ve burçların değişiminin yapılmadığını anlattı. Teleferiğin bu şartlarda çalışmasına ise teleferik işletmesinden sorumlu şirketin başkan yardımcısı Ahmet Buğra Samsunlu'nun bizzat onay verdiğini iddia etti. Serkan Yellice, bu süreçte yerel seçim ve ardından da bayram tatili girdiği için bakımların yapılamadığını iddia etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading