Terör örgütü PKK eleman tutamıyor: Bir terörist daha sınır karakoluna teslim oldu

Terör örgütü PKK eleman tutamıyor: Bir terörist daha sınır karakoluna teslim oldu

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada terör örgütü PKK'dan kaçan bir teröristin daha güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu bildirildi.

Gündem

05.06.2024, 21:21

Türkiye'nin terörle mücadelesi çok yönlü olarak devam ediyor. ABD destekli terör örgütü PKK, Türk ordusunun gerçekleştirdiği operasyonlarla saldırı kabiliyetini yitirmiş durumda. 

Özellikle 2016'dan sonra oluşturulan harekat bölgeleri, terör örgütünün hareket kabiliyetini iyice kısıtlamış, teröristler o ana kadar güvenle yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalmıştı. İHA ve SİHA teknolojisiyle iyiden iyiye sıkışan teröristler başlarını kaldıramaz duruma geldi. Telsiz konuşmalarıyla içinde bulundukları zor durumu birçok kez dile getiren teröristlerden kaçabilenler Türk ordusuna teslim olurken kalan kısmı Kandil'in emrinde ölüme terk ediliyor.

Türkiye'nin yürüttüğü etkin terörle mücadele ABD'nin uçaklar dolusu silah yardımına rağmen terör örgütü PKK/YPG'nin bölgedeki varlığını güçlendiremedi. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti ve bu ülkenin terör örgütü PKK'yı "yasaklı örgüt" kapsamına alması teröristlerin Irak'takivarlığını tehdit eden bir başka unsur oldu. Yaz aylarında bu bölgeye yapılacak harekatlarla terör örgütünün bölgedeki varlığının tamamen sona erdirilmesi bekleniyor. 

Alman polisinden bir skandal daha: Filistin gösterisinde gücü çocuklara yetti! Alman polisinden bir skandal daha: Filistin gösterisinde gücü çocuklara yetti! Haberi Görüntüle

HUDUT KARAKOLUNA TESLİM OLDU

Buortamda terör örgütü baronlarının emriyle ölüme gitmek istemeyen bazı teröristler teslim olamayı bir seçenek olarak görüyor. Türk ordusunun gücü ve kararlılığı karşısında önünde sonunda kaybedeceğini bilen örgüt üyelerinden biri daha sınır karakoluna teslim oldu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Etkin ve kararlı operasyonlarımız neticesinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist, Habur'da Hudut Karakolumuza teslim oldu." ifadesi kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading