Yandex Metrica

Terörist her yerde terörist: PKK, Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit etti

Terörist her yerde terörist: PKK, Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit etti

Terör örgütü PKK'nın Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit ettiği bildirildi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Irak istihbarat biriminin kendilerini terör örgütü PKK konusunda uyardığını söyledi. Turan, yaklaşık bir yıl önce Irak Türkmen Cephesi Eski Güvenlik Daire Başkanı Ahmet Tahir ve 31 Mart tarihinde de Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un, terör saldırısında öldürüldüğünü hatırlattı.

Dünya

21.05.2024, 19:46

Terör örgütü PKK, bulunduğu her yerde tehdit olmayı sürdürüyor. Alınan önlemler ve yapılan operasyonlarla Türkiye'de saldırı gücünü tümüyle yitiren terör örgütü, gerek Irak'ta gerekse de Suriye'deki etkinliğini ABD desteğiyle sürdürmeye çalışıyor. ABD'nin silahlarıyla beslediği terör örgütü, bölgedeki petrol kuyularının çevresini de bu ülkenin desteğiyle kontrol ediyor. Suriye'de de aynı yöntemi uygulayan terör örgütü PKK, bölgedeki petrol ve doğalgaz sahalarını ABD desteğiyle işgal edip kurduğu şirketler üzerinden buradan çıkan petrolü ve doğalgazı satıyor. Türkiye ise yaptığı birçok operasyonla bu hırsızlığın çok önemli bir kısmına son vermiş durumda.

İşte o terör örgütü, öteden beri ideolojisine ve uyguladığı saldırgan politikalara ortak edemediği Türkmenleri bir kez daha tehdit etti. Irak istihbarat birimi, Iraklı Türkmen liderlerin ve bürolarının terör örgütü PKK tehdidi altında olduğunu bildirdi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, ülke istihbarat biriminin kendilerine terör örgütü PKK'nın Türkmen yetkililere ve Irak Türkmen Cephesi binalarına saldırı düzenleyebileceği uyarısı geldiğini açıkladı. 

Hem biliyor hem destekliyor! ABD: 'PKK/YPG, Suriye'de çocukları silah altına almaya devam ediyor' Hem biliyor hem destekliyor! ABD: 'PKK/YPG, Suriye'de çocukları silah altına... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE SALDIRMIŞTI

PKK'nın yaklaşık bir yıl önce Irak Türkmen Cephesi Eski Güvenlik Daire Başkanı Ahmet Tahir ve 31 Mart tarihinde de Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un, terör saldırısında öldürüldüğünü hatırlatan Turan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada Irak nezdinde PKK'nın yasaklı örgüt olduğunu, hükümetin bununla yetinmemesi gerektiğini ve PKK'yı terör örgütü ilan etmesini istediklerini aktardı.

PKK'nın ABD desteğiyle varlık gösterdiği Süleymaniye, Kerkük ve Kifri ilçesinde kendilerine ait büro ve teşkilatlar olduğunu söyleyen Turan, Irak hükümetinden buralardaki örgütün varlığına, bürolarına ve çalışmalarına son vermesini istedi. Terör örgütü PKK'nın bu kentlerde sivil toplum örgütü adı altında terörist faaliyetler yürüttüğünü hatırlatan Turan, bundan duydukları endişeyi dile getirdi. PKK2nın etkin olduğu yerlerdeki gençleri kandırdığını dile getiren Hasan Turan, bunun Iraklı gençler için bir tehdit olmaya başladığını söyledi.

Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma zamanı geldi Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-IRAK'LA ANLAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay 13 yıl sonra Irak'ı ziyaret etmiş ve burada bir dizi anlaşmaya imnza atmıştı. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile görüşen ve Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülkenin terör örgütü PKK'ya karşı ortak hareket edeceğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading