Yandex Metrica

Terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor: Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor: Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca Dergele köyünde teröristler tarafından kullanılan çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirildi.

Gündem

06.07.2024, 19:57

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Gerek sınır içinde gerekse de sınır dışında yapılan düzenlenen operasyonlarla eylem kabiliyetini tümüyle yitiren terör örgütü PKK ve türevleri, yok oluşa doğru gidiyor. Kaçacak yeri kalmayan PKK'lı teröristler, işgal ettikleri köylerde saklanabilmek için ormanları ateşe veriyor. Milli Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinde işgal ettikleri köylerde gizlenmek için ormanları ateşe verdiğini, hatta Dergele köyünü tamamen yaktığını hatırlattı. 

Açıklamada teröristlerin Dergele ve Miska köylerinde mühimmat depolarını havaya uçurduğu belirtilerek bununla masum sivillerin hayatlarının tehlikeye atıldığı ifade edildi. Teröristlerin operasyon bölgelerinin etrafındaki boşaltılmış köyleri patlayıcılarla tuzakladığı da bildirilen açıklamada "Dergele köyünde, komandolarımız tarafından bir sehpa üzerinde iki namlulu ÇNRA lançer sistemi bulundu. Söz konusu lançer sisteminin tuzaklandığı belirlenirken, METİ timlerimiz düzeneği başarılı şekilde imha etti." ifadelerine yer verildi.

Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç çocuk kayıp? Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç... Haberi Görüntüle

"SİVİL HALKA ZARAR VERİLMİYOR"

Bölgede 2 teröristin silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildiği duyurlan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman komandolarımız, Dergele ve Miska köylerinde teröristlerin masum sivillerden gasp ettiği evlerde arama-tarama faaliyetlerine titizlikle devam ediyor. Arama sırasında sivil halkın meskun mahalline girmeyen komandolarımız, halkın bahçe ve mülklerine zarar vermemek için azami hassasiyet gösteriyor.

Teröristler tarafından tuzaklanan evlerdeki patlayıcılar ise büyük bir dikkatle temizleniyor. Teröristlerin diğer köylerde de masum sivilleri kalkan yaparak evlerini ve bahçelerini patlayıcılarla tuzakladığı tespit edildi. Dergele köyünde yapılan arama ve taramada çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirilirken, Dergele ve Miska köyleri arasında 2 PKK'lı terörist de silahlarıyla etkisiz hale getirildi."

İzmir’de Sahil Güvenlik operasyonu! Lüks yatla Yunanistan'a kaçacaklardı İzmir’de Sahil Güvenlik operasyonu! Lüks yatla Yunanistan'a kaçacaklardı Haberi Görüntüle

SİLAH, MÜHİMMAT VE TEÇHİZAT ELE GEÇİRİLDİ

Bölgede ele geçirilen silah, mühimmat ve teçhizatlara ilişkin de bilgi verildi. Mehmetçik, yaptığı arama tarama faaliyetleri sonucunda 2 termal dürbünü, 10 şarjörü ve 109 mühimmatıyla 2 M-16 piyade tüfeği, termal dürbünü, 12 şarjörü, 89 adet mühimmatıyla 1 AK-47 piyade tüfeği, 1 Çek VZ 58 tüfeği ile 1 hafif makineli tüfek ele geçirdi. Ayrıca 10 el bombası, farklı türlerde çok sayıda mühimmat, tabanca şarjörü, EYP yapımında kullanılan ekipmanlarla çok sayıda muhtelif malzemeye de el konuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading