Ticaret Bakanlığı olaya el attı! Dijital platformlara yüklü miktarda ceza kesti

Ticaret Bakanlığı olaya el attı! Dijital platformlara yüklü miktarda ceza kesti

Ticaret Bakanlığı tarafından bazı dijital platformlara yüklü miktarda ceza kesildi. Mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen platformlar yüklü miktarda cezadan kaçamadı. İşte haberin detayları…  

Teknoloji

22.10.2024, 09:56

 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tüketicilerin çıkarlarının korunmasını sağlamak için internet servis sağlama hizmeti sunan şirketler ile kişiye özel film, dizi belgesel gibi yayın ve içerik hizmeti sunan dijital platformlar hakkında inceleme yapıldı. Yapılan incelemede mevzuata aykırı uygulama yapan şirketlere yüklü miktarda para cezası uygulandı. 

 

MEVZUATA AYKIRI HAREKETE CEZA

Yapılan denetimler sonucunda birçok dijital platform ve internet servis sağlayıcı şirketler tarafından, hizmetlerin sunulmadığı halde tüketicilere bedel talep edilmesi, taahhüt süresi içinde taahhütname şartlarında tüketici​aleyhine değişiklik yapılması, vadedilen nitelikte hizmet sunulmaması, abonelik fesih taleplerinin süresi içerisinde yerine getirilmemesi, herhangi bir hizmetten faydalanmayan tüketicilere fatura düzenlenerek kişilerden ücret talep edilmesi şeklinde birçok mevzuata aykırı durumlar fark edildi. Tüketicilere yaşatılan olaylar karşısında dijital platform ve internet servis sağlayıcı şirketlere 24 milyon 192 bin lira idari para cezası kesildi.

İLK 9 AYDA 857,1 MİLYON LİRA CEZA

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk 9 ayında, tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler yüzünden 159 firmaya 448,7 milyon lira; reklam ve haksız ticari uygulama denetimlerinden 14 bin 829 firmaya 187,4 milyon lira; piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında 5 bin 883 firmaya 19,5 milyon lira; denetimler neticesinde ise 179 bin 217 firmaya 201,5 milyon lira olmak üzere toplamda 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon lira idari para cezası kesildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading