Yandex Metrica

Sitede Ara

TL değer kazanıyor! IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti: Enflasyonda düşüş beklentisi

TL değer kazanıyor! IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti: Enflasyonda düşüş beklentisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde ekonomide atılan doğru adımlar meyvelerini vermeye başladı. Türkiye Yüzyılı'nda ekonomide şahlanış paralosı ile yola çıkan Türkiye'nin büyüme beklentisi tahminleri yükseldi. Son olarak Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen IMF raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıla dair büyüme tahminini yükseltti.

Ekonomi

18.04.2024, 12:54

Türk ekonomisinde şahlanış dönemi başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi önderlerinin doğru adımları Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti. Son olarak Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen IMF raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıla dair büyüme tahminini yükseltti. Söz konusu raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3.1 ve gelecek yıl 3.2 büyümesinin beklendiği belirtildi. Öte yandan IMF geçen yıl Türkiye ekonomisinin 2024 yılında yüzde 3 ve 2025 yılında yüzde 3.2 büyüyeceğini öne sürmüştü.

Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Haberi Görüntüle

IMF RAPORU GÜNCELLENDİ

IMF tarafından güncellenen raporda, "Yavaşlayan Enflasyon ve İstikrarlı Büyüme Yumuşak İnişin Yolunu Açıyor" başlığı ile yayınladığı raporu güncelledi. Söz konusu raporda geçen yıl 3.1 büyüğü tahmin edilen küresel ekonominin bu yıl da yüzde 3.1 büyümesinin beklediği, büyüme hızının gelecek yıl ise yüzde 3.2 olacağının altı çizildi. Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanan raporda ise IMF dünya ekonomisinin 2024 yılında 2.9 ve 2025 ylında 3.2 büyüyeceğini bildirmişti. 

IMF tarafından yazırlanan raporda, ABD ve bazı büyük gelişmekte olan ekonomilerin beklenenden fazla dayanıklılık göstermesi ve Çin'deki mali desteğinm büyüme tahminindeki yukarı yönlü revizyonunda etikili olduğu bildirildi. Ayrıca söz konusu rapora, enflasyonla mücadele için faiz oranlarının yükseltilmesinin yüksek borcun ekonomik faaliyet üzerinde oluşturduğu baskı nedeniyle mali desteğin geri çekilmesinin ve temelde düşük verimlilik artışının etkisiyle 2024-2025 için tahminlerin yüzde 3.8'lik tarihsel ortalamanın altında kaldığı belirtildi. 

Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak ayında rekor zam geliyor Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak... Haberi Görüntüle

ENFLASYON DÜŞECEK Mİ?

Raporda, arz yönlü sorunların çözüldüğü ve kısıtlayıcı para politikalarının olduğu bir dönemde enflasyonun çoğu bölgede beklenenden daha hızlı düştüğüne dikkatin çekildiği belirtilirken, küresel manşet enflasyonun 2024'te yüzde 5.8'e ve 2025'te ise yüzde 4.4'e düşmesinin beklendiği bildirildi. 

Enflasyondaki düşüş ve istikrarlı büyümeyle birlikte küresel ekonomide "sert iniş" olasılığının azaldığı ve küresel ekonomik büyümeye yönelik risklerin genel olarak dengelendiği ifade edilen raporda, Enflasyonun daha hızlı düşmesinin finansal koşulların daha da gevşemesine yol açabileceğine dikkatin çekildiği raporda, gerekenden ve tahmin edilenden daha gevşek bir maliye politikasının geçici olarak daha yüksek bir büyüme anlamına gelebileceği ancak daha sonra daha maliyetli bir ayarlama riski taşıdığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading