Yandex Metrica

Sitede Ara

Tochka-U füzesi apartmanı ikiye böldü: Çok sayıda insan enkaz altında

Ukrayna ordusu Tochka-U füzesini kullanarak Rusya'nın Belgorod şehrinde bulunan bir apartmanı ikiye böldü. İlk belirlemelere en az 7 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı ve 10'dan fazla insanın göçük altında kaldığı tahmin ediliyor.

Dünya

15.05.2024, 19:54

Ukrayna'dan ateşlenen füzeler Rusya'nın 595.9 km uzaklıkta bulunan Belgorod şehrinde bulunan bir binayı ikiye böldü. Dehşet anları bölgede bulunan Rus vatandaşları tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler savaşın acımasız yüzünü bir kez daha ortaya koymasının yanında, Rusların yaşadığı kaybın boyutunu da gözler önüne serdi. 

2 bucuk yılı aşkın devam eden savaşın cephe hattında her gün 700 ilâ 1000 arasında asker kaybeden Rusya'nın Ukrayna savaşındaki toplam kayıpları 500 bini geçti. Ukrayna kaynakları, 1 Mayıs itibariyle son 24 saatte öldürülen Rus askerinin sayısını 1250 olarak duyururken, Moskova cephe hattına paralı asker yığarak bu devasa kaybı telafi etme konusunda sıkıntı yaşamıyor. 

Huron Gölü'ne düşen uçağın enkazı 17 yıl sonra bulundu! İskelet kalıntıları ise yakınında çıktı Huron Gölü'ne düşen uçağın enkazı 17 yıl sonra bulundu! İskelet... Haberi Görüntüle

UKRAYNA FÜZESİ BİNAYI İKİYE BÖLDÜ

Rusya cephe hattında asker kaybını telafi ederken Ukrayna Tochka-U füzesiyle Rusya'yı zor durumda bırakmaya başladı. Son olarak Belgorod bölgesinde bir apartmanı hedef alan Ukrayna ordusu bir binayı ikiye böldü.

Belgorod Bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov, Telegram kanalında Pazar günü Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bombardımanı sonucu Belgorod'da yüksek katlı bir binanın girişinin tamamen çöktüğünü bildirdi .

Gladkov, Belgorod ve Belgorod bölgesi yoğun bombardımana maruz kaldığını belirtirken, "Kharkov Dağı'nda, bir apartman binasına top mermisinin doğrudan isabet etmesi sonucu, onuncu kattan birinci kata kadar tüm giriş çöktü" dedi.

Para piyasaları bu verilere odaklanmıştı: ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3 büyüdü Para piyasaları bu verilere odaklanmıştı: ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Acil servislerin Interfax'a bildirdiği gibi, Belgorod'daki Shchorsa Caddesi'ndeki on katlı bir binanın bir bölümü çöktü. En az 7 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı ve 10'den fazla insanın göçük altında kaldığı tahmin ediliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan kurtarma ekipleri, girişin çöktüğü yerde arama ve kurtarma operasyonları yürütüyor. Aralarında iki çocuğun da bulunduğu 12 kişiyi kurtarmayı başardılar.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus hava savunma sistemleri bölgede Ukrayna'ya ait 6 adet Tochka-U füzesini imha ederken, düşürülen füzelerden birinin parçaları nedeniyle bir ev hasar gördü. 

Tochka-U füzesi

Tochka-U füzesi

Savunma bakanlığı, Belgorod'un yerleşim bölgelerine yönelik saldırının Moskova saatiyle 11.40 civarında Tochka-U taktik füze sistemi, Alder ve RM-70 Vampire çoklu fırlatma roket sistemleri kullanılarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

2

2

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading