Yandex Metrica

Sitede Ara

TOGG parçaları üreten şirket iflas eşiğinde! Konkordato ilan etti

TOGG parçaları üreten şirket iflas eşiğinde! Konkordato ilan etti

Endüstriyel otomasyon hizmetleri sunan ROBO Otomotiv, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Gölcük'te faaliyet gösteren ve TOGG, TÜBİTAK, Bilişim Vadisi gibi önde gelen markalara Ar-Ge desteği sağlayan şirket, Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. 

Ekonomi

22.05.2024, 12:56

Mahkeme kararına göre, 9 Mayıs 2024 tarihinden itibaren şirkete üç aylık geçici mühlet verdi ve Ali Karakaş, Barış Küçük ve Hafiz Coşkun'u geçici konkordato komiserleri olarak atadı.

Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı Haberi Görüntüle

TOGG'UN GÖVDE ÜRETİMİNİ YAPIYORDU

ROBO Otomotiv, 2002 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisleri tarafından kurulmuş olup, resmi faaliyetlerine 2006 yılında başlamıştır. Şirket, otomotiv sektörünün yanı sıra çeşitli alanlarda endüstriyel otomasyon çözümleri sunmaktadır. Osmangazi Köprüsü'nün portal sisteminden TOGG'un gövde üretim hattına, Arçelik ve BSH gibi büyük projelerin üretim hatlarına kadar çeşitli önemli projelerde yer almıştır.

Türkiye'nin kredi notu yükselecek mi? Yatırımcılar Fitch'in kararını bekliyor: İşte son tahminler... Türkiye'nin kredi notu yükselecek mi? Yatırımcılar Fitch'in kararını bekliyor: İşte... Haberi Görüntüle

KONKORDATO BAŞVURUSUNDA BULUNDU

ROBO Otomotiv, ekonomik zorluklarla başa çıkabilmek adına Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirkete üç aylık geçici bir mühlet verdi ve geçici konkordato komiserleri atadı. Bu süreçte, borçlunun mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisi kısıtlandı ve belirli işlemler mahkeme onayına tabi tutuldu.

Rakamlar sil baştan değişti! Enflasyon tahminleri emekliye umut oldu: Emekli maaşlarını bekleyen iki zam senaryosu Rakamlar sil baştan değişti! Enflasyon tahminleri emekliye umut oldu: Emekli... Haberi Görüntüle

ALINAN TEDBİRLER

Mahkeme, geçici mühlet kararı ile birlikte alınan tedbirler şu şekildedir;

  1. Borçlunun, mahkemenin izni olmadan rehin tesisi, kefil olma, taşınmaz ve işletme devri gibi işlemler yapmasının yasaklanması.
  2. Geçici mühlet süresince borçlu aleyhine takip yapılmaması ve başlamış takiplerin durdurulması.
  3. Borçlunun mal varlığının üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesi.
  4. Bankalardaki hesaplar üzerindeki blokajların engellenmesi.
  5. Geçici mühlet tarihinden önce keşide edilen çeklerin karşılıksız olduğuna dair işlem yapılmaması.

Mahkeme, davacıların hükümlere veya komiserlerin uyarılarına uymaması halinde, borçlunun mal varlığı üzerindeki yetkisinin kaldırılabileceği veya konkordato talebinin reddedilerek iflas kararı verilebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Habere Tepki Ver

2

7

0

0

0

0

0

0


Loading