Tren patladı, uçak düştü! Sadece bir günde yığınla asker savaş dışı kaldı

Tren patladı, uçak düştü! Sadece bir günde yığınla asker savaş dışı kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı Harkov yönünde açılmış yeni cepheyle birlikte iyice kızıştı. Ukrayna birlikleri taarruz halindeki Ruslara 2 yılı aşkın savaş süresince kaydedilmiş en yüksek darbeyi vurdu. Sadece 24 saat içerisinde 1740 asker savaş dışı kaldı. Volvograd'da ise bir yük treni, yakıt dolu vagonların patlatılmasıyla ortalığı cehenneme çevirdi. 

Dünya

18.05.2024, 10:38

Rus ordusunun sürpriz bir hamleyle Ukrayna kuzeydoğusunda başlattığı taarruz girişimi sürüyor. Belgorod sınır hattından Ukrayna topraklarına giren Ruslar, Harkov istikametinde yaklaşık 10 köyü ele geçirdi. Bölgeden tahliye edilen sivillerin sayısı 10 bini bulurken Rusya, taarruz halinde olduğu için normalden çok daha fazla kayıp veriyor. 

2024 yılı itibariyle günde 700 ilâ 1000 arasında personeli ölen ya da yaralanan Rusya, Ukraynalıların iddiasına göre son 24 saatte 1740 asker kaybetti. Böylece 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan savaş süresince bir günlük kayıp miktarı açısından en yüksek sayıya ulaşıldı. 

Rusların sözkonusu cephede en az 30 bin askerle taarruz halinde olduğu belirtiliyor. Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov, Belgorod sınır hattına sadece 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kent son 2 aydır Rus füzeleriyle yoğun biçimde bombalanmış ve enerji altyapısı iflas etmişti. 

Kamışlı Havaalanı'na roketli saldırı: Peş peşe patlamalar meydana geldi Kamışlı Havaalanı'na roketli saldırı: Peş peşe patlamalar meydana geldi Haberi Görüntüle

ORADA DURUM SON DERECE CİDDİ 

Rus birliklerinin 13 Mayıs'ta paylaştığı görüntüler Hlyboke köyüne bayrak diktiklerini gözler önüne serdi. 14 Mayıs itibariyle Rusların bölgede tahkimat faaliyetini yoğunlaştırdığı ve yeni bir taarruz için hazırlık yürüttüğü kaydediliyor. 

Bölgede önemli görülen yerleşim birimlerinden Vovçanks ise büyük ölçüde boşaltıldı. Rusların burayı ele geçirmek üzere olduğu ve aynı zamanda oradan geçen nehirdeki köprüleri bombaladığı belirtiliyor. Bu durum Rusların, sınır hattında ele geçirdiği yerlere tahkimat çabasının bir parçası olarak görülüyor. 

ABD yönetimi Rusların Harkov istikametindeki ilerleyişinin 'sınırlı ölçekte' olduğunu iddia ederken, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ise bölgede durumun son derece kritik olduğuna dikkat çekiyor. 

Harkov yakınlarına Rus bombaları düşmeye devam ediyor.

İsrailli gazeteciden itiraf gibi açıklama: 'Gazze'de sıkışıp kaldık, aynı şey Lübnan'da bizi bekliyor' İsrailli gazeteciden itiraf gibi açıklama: 'Gazze'de sıkışıp kaldık, aynı şey... Haberi Görüntüle

YENİ HEDEF 40 KM DAHA DERİNE İLERLEMEK 

Ukrayna İstihbarat Başkanı Kirilo Budanov, Rusların önümüzdeki 3-4 gün boyunca Harkov istikametinde ilerlemeye çalışacağını, sonrasında ise Sumy yönünde güçlü bir saldırı başlatmasını beklediklerini açıkladı. Harkov güneyindeki Sumi oblastında gönüllü tahliyeler sürüyor. 

Benzer öngörüler Ukraynalı savunma analisti Ruslan Bortnik'in yorumuna da yansıdı. Batı yardımlarının cephe hattına yavaş ulaştığı bir ortanda Rusya'nın fırsatı değerlendirmek istediğine dikkat çeken Bortnik, önümüzdeki günlerde Sumi bölgesinin hedeflenebileceğini kaydediyor. 

Bortnik'e göre Rus ordusu, bu taarruzu izleyen günlerde Çernihiv'den Kupyansk'a kadar cephe hattının tüm kesimlerinde 20 ilâ 40 kilometre kadar daha ilerlemeyi amaçlıyor. 

Savaşın seyrini sıraladı! Hizbullah dikkat çeken yeni açıklama: Düşmana zarar verme aşamasına geçtik! Savaşın seyrini sıraladı! Hizbullah dikkat çeken yeni açıklama: Düşmana zarar... Haberi Görüntüle

ESİR DÜŞMEKTENSE İNTİHAR EDİYORLAR

Ukrayna birlikleri bölgede rezerv kuvvetlerle savunmayı güçlendirdi. Taraflar arasında yer yer çok yakın mesafede çatışmalar yaşanıyor. 

Hem Rus hem de Ukraynalılar bir yandan karşılıklı olarak kamikaze dron saldırılarına ağırlık veriyor. Özellikle Rus askerlerinin dron saldırılarıyla hayatını kaybettiği gözler önüne seren kayıtlar, cephe hattındaki dramatik tabloyu ortaya koydu. Bazı askerler Ukrayna'ya esir düşmemek için taşıdıkları el bombasını patlatarak intihar etmeyi tercih ediyor. 

İsrail uşağı Baba Mondi FETÖ'nün izinden gidiyor: Çakma din adamı kendini İsrail halkının kardeşi olarak tanımladı! İsrail uşağı Baba Mondi FETÖ'nün izinden gidiyor: Çakma din adamı... Haberi Görüntüle

VOLVOGRAD TRENİNE KAMİKAZE İHA SALDIRISI

Bomba yüklü Ukrayna İHA'larının Rus topraklarındaki saldırılarına ise bir yenisi daha eklendi. Volvograd bölgesinde bir yük treni, bomba yüklü İHA isabetiyle infilak etti.

Trene bağlı yakıt tankerlerinden ikisi havaya uçtu; Kotluban İstasyonu çevresinde gerçekleşen saldırıda tren tamamen yat yattı ve o bölgedeki hat bir süre kullanılamaz hale geldi.  

Bu arada Ukrayna ordusu, Ruslara ait Su-25 tipi savaş uçağı ile bir adet taarruz helikopterini Donetsk bölgesinde düşürdüklerini açıkladı. 

Rus ordusuna ait Su-25 savaş uçağı

Ukrayna birlikleri geçtiğimiz hafta ve 4 Mayıs'ta yine Donetsk'te 2 adet Su-25 uçağını düşürmüştü. Son operasyonla birlikte iki hafta içinde düşürülen Su-25 sayısı 3'e yükseldi. 

Yayınladığı açıklamada Ukrayna Genelkurmayı, "İki haftada üçüncü uçak! 110. Mekanize Tugayı'nın durdurulamayan uçaksavar topçuları saldırılarına devam ediyor. Bugün bir Rus Su-25'ini daha imha ettiler. İşgalcilerin ayaklarının altındaki topraklar kadar gökyüzü de yanıyor" ifadelerini kullandı. 

Rusya ise bir grup Ukrayna kamikaze İHA'sını kalkışa hazırlandıkları esnada misket bombasıyla imha etti. 

Savaş, 1000 kilometrelik cephe hattının onlarca noktasında devam ediyor. 

Ukrayna kamikaze İHA grubu kalkış yapmak üzereyken Rus misket bombalarıyla imha edildi.

Habere Tepki Ver

2

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading